Benassal i el Consell afronten de la mà el futur de la Residència de Majors i del nou Centre FP

150
Benassal rep la visita de Fabregat
PUBLICITAT

L’alcaldessa de Benassal, Elia Garcia, juntament amb la corporació municipal ha rebut la visita de Susana Fabregat, delegada del Consell de la Generalitat Valenciana en Castelló, per encarar amb èxit el futur dels projectes estratègics per al municipi. Aquest encontre de treball ha servit per a actualitzar la situació administrativa en la qual es troben assumptes que involucren la nova administració autonòmica. “No volem perdre el fil de projectes importants per a Benassal. La nova administració continua el treball que durant els últims mesos s’ha estat gestant, i per això volíem transmetre, personalment, la importància per al futur del poble”, ha explicat l’alcaldessa de Benassal.

Per un costat, des del consistori s’ha comunicat el punt en el qual es troba la futura residència de majors de Benassal. Aquesta està promoguda per la Cooperativa Agrícola Benassalense, però en l’última legislatura es va tractar d’incloure dins del Pla Convivint llançat per la Generalitat Valenciana. “Formar part del programa d’ajudes autonòmic ens permetrà avançar terminis i construir més ràpidament. La intenció és oferir millors serveis socials tant per a Benassal com per a tota la comarca de l’Alt Maestrat”, ha explicat la primera edil. De la mateixa manera, Fabregat va poder conéixer la realitat educativa en Formació Professional a Benassal. El consistori segueix treballant per construir un edifici que aglutine les lliçons dels diferents cursos FP que s’imparteixen a Benassal actualment, amb el Pla Edificant de la Generalitat Valenciana en ment per tirar-ho endavant.

D’igual manera, Garcia va oferir a la delegada del Consell un volum del catàleg de pedra en sec ideat per Gabriel Barreda, el qual registra les construccions de pedra en sec ubicades a Benassal i les seues característiques. Per tal de preservar aquesta tècnica constructiva, declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, de Benassal s’ha suggerit la creació d’un Taller d’Ocupació amb seu al nou centre FP que es projecta al municipi.

“L’ampliació de serveis socials a la localitat és una prioritat per a nosaltres. Treballem en aquesta direcció. Per una altra banda, també volem reforçar la marca turística de Benassal arreu del món. En el mes d’octubre ens entreguen la distinció de municipi turístic de la Comunitat Valenciana, una menció que consolida a Benassal en el mercat i que ha suposat molt de treball els darrers anys”, ha explicat Garcia. En el context de la distinció turística, des del consistori s’ha proposat canviar l’objecte d’algunes subvencions per tal d’invertir en la reforma, neteja i adequació d’infraestructures o zones per tal de millorar la imatge turística del municipi.

Una part fonamental de l’apartat turístic local és l’embotelladora Aigua de Benassal. “Hem traslladat al Consell que Aigua de Benassal és l’única planta de la Comunitat Valenciana que treballa amb cristall retornable. Una aposta per la sostenibilitat i per reduir la petjada de carboni. Volem augmentar la competitivitat amb més capital i més inversió, per això hem avançat en la recerca de fórmules per fer-ho. L’embotelladora és de capital 100% públic i això no ens permet accedir a subvencions que ens ajudarien a créixer”, ha incidit Elia Garcia, qui s’ha mostrat satisfeta per la visita de Fabregat i per la seua plena atenció als suggeriments i idees plantejades per la corporació municipal.