Benassal i Castellfort, seus de l’exposició La Llum de la Memòria

707
PUBLICITAT

-El Govern Provincial organitza des de l’agost dues exposicions inèdites que inclouran entre les dues 40 peces d’art sacre

“Es tracta d’un projecte que dinamitza econòmicament la nostra província i que suma orgull de pertinença a una terra única”

-Nota de la Diputació de Castelló-

La Diputació de Castelló convertirà des del pròxim mes i fins a final d’any Benassal i Castellfort a les noves seus ‘La Llum de la Memòria’, “la major iniciativa cultural impulsada per aquesta administració amb l’objectiu de recuperar, divulgar i posar en valor la millor col·lecció d’art sacre de la nostra terra “.

El president del Govern provincial, Javier Moliner, ha anunciat una nova edició d’una cicle expositiu que després d’atreure fins Villahermosa a més de 5.000 visitants comptarà a partir d’agost amb dues col·leccions inèdites que “revolucionaran turística i culturalment” les comarques del Alt Maestrat i els Ports.

Així, el 4 d’agost el Forn de Dalt i la Torre de l’pressó de Benassal acollirà la inauguració de la segona edició d’un cicle que aterrarà dues setmanes després a Casttellfort “per posar en valor el patrimoni dels nostres pobles i el seu entorn natural. Es tracta d’un projecte dinamitzador de l’economia local en el món rural que, com ja ha demostrat abans, va a omplir dels clients nostre interior sumant noves oportunitats a aquestes dues comarques “.

I és que tal com ha incidit el president provincial, ” ‘La Llum de la Memòria és molt més que una simple exposició ja que un poble sense història és un poble sense memòria. Per això, recuperant aquesta exposició estem contribuint a la recuperació de tot l’art sacre que ens fa sentir-nos més orgullosos de Castelló, de la nostra història, patrimoni i llegat dels nostres avantpassats “.

Tot això gràcies a “dues exposicions inèdites amb noves obres sacres de gran valor patrimonial, religiós i cultural restaurades per les mans màgiques dels tècnics del Servei de Restauració que ens permet mantenir viva la memòria i el nostre orgull. D’aquesta manera, aprofitem l’oportunitat que ens ofereix la història per impulsar el desenvolupament del territori i omplir d’activitat el nostre interior “.

-40 peces de 27 institucions diferents

Per posar en valor la magnitud de les dues noves exposicions de ‘La Llum de la Memòria’, Moliner ha explicat que estaran formades per 40 peces d’arqueologia, escultura, pintura, orfebreria, paper i gravats provinents de 27 institucions diferents de la província i diòcesi de Sogorb-Castelló i Tortosa. A més, el recorregut històric comprèn des làpides romanes, del jaciment els Cabañiles de Zucaina, a encreuaments gòtiques del segle XV o dibuixos del segle XVIII propietat de la Reial Fàbrica de l’Alcora.

“Gràcies a aquesta iniciativa cultural tornem a il·luminar la nostra memòria col·lectiva i mirar al futur amb optimisme. Aquest és l’objectiu d’aquesta nova exposició i és que som conscients que les nostres arrels, les nostres tradicions i el nostre patrimoni constitueixen la identitat de cada un dels 135 pobles que conformen aquesta província única “, ha incidit Moliner.

-Catàleg primera edició ‘Llum de la Memòria’

Cal destacar que dins d’aquesta aposta per la conservació i posada en valor del patrimoni sacre castellonenc “i perquè aquest llegat que hem exposat perduri en el temps i puguen seguir aprenent d’ell les generacions futures”, la institució provincial ha editat un catàleg sobre la primera edició de ‘la Llum de la Memòria’ celebrada a Villahermosa. Així, el document inclou una completa informació i descripció gràfica de cadascuna de les 30 peces exposades.

Respecte a la segona edició de la iniciativa cultural, en els propers dies es podrà consultar tota la informació al portal web llumdelamemoria.dipcas.es.