Benassal honra aquest cap de setmana al patró dels animals

130
Cartell Sant Antoni a Benassal
Cartell de Sant Antoni

Aquest dissabte i diumenge, 21 i 22 de gener, se celebren a Benassal els actes en honor a Sant Antoni, patró dels animals. No faltaran ni la benedicció d’animals, ni el foc, ni les coquetes.

El repartiment de rotllo i barreja en la casa dels majorals serà la primera cita del dissabte. I és que majorals i col·laboradors hauran d’agafar forces per a la intensa jornada que els espera. El dinar popular se celebrarà en el Mas del Viudo i a la vesprada s’han programat les rossegades pels carrers de la localitat.

A les 20h s’encendrà la foguera i a les 21:30h està prevista la benedicció dels animals. El volteig de campanes i el repartiment de les coquetes, elaborades pels forns de la localitat, animarà la nit.

La missa major amb la processó en honor al sant iniciarà els actes del diumenge 22. Després arribarà l’acapte. Les corregudes, amb pollastres de premi per als guanyadors, marcaran la vesprada a la plaça de l’Ajuntament. Finalment, el tradicional Ball Pla, amb la participació de la Banda de Música Font d’en Segures, tancarà les activitats programades.