Benassal gaudeix amb un taller agroalimentari i un tast de vins i aperitius de proximitat

662
PUBLICITAT

El diumenge 16 d’octubre, els porxos de la Mola de Benassal van acollir el tast de vins i aperitius de proximitat i el Forn de Dalt un taller agroalimentari infantil, totes dues activitats organitzades dins del Pla de Dinamització i Governança Turística de l’Associació Intermunicipal Alt Maestrat amb la col·laboració del Patronat Provincial de Turisme i Turisme Comunitat Valenciana.

Els actes s’engloben en el Mes de l’Avellana de Benassal, una sèrie d’esdeveniments que està fent la localitat del Maestrat per a posar en valor els productes de proximitat de la província.

El tast va ser a càrrec de la societat ‘Terrenae’, en particular de la periodista gastronòmica Carla Centelles, qui va ser la mestra de cerimònies presentant els productes a degustar així com introduint els vins i oferint explicacions i detalls d’aquests conforme anaven passant. La jornada va consistir en tres actes, un per vi de la província a degustar. El primer d’ells va ser un vi blanc del ‘Celler de la Ibola’, les seues bodegues se situen a Aín, i com va explicar Centelles “es tracta d’un criança amb matisos” que va ser del gust dels assistents presents als porxos. El segon va ser un vi espumós-rosat de raïm varietat garnatxa de Cabanes de nom ‘Mare Nostrum’. Aquest es tractava d’un producte “més pur, per la seua elaboració, ja que no té cap afegit i s’elabora a través del mètode ancestral” com va manifestar la periodista. En últim lloc, es va tastar un vi negre de nom ‘A mi aire’ de la Bodega de Vicent Flors de Les Useres i que barreja diferents tipus de garnatxa com la tintorera i la peluda, a banda té com a particularitat els tocs minerals, ja que estan en gerres de fang.

Durant els tasts, i entre aquests, els assistents també van poder gaudir de diversos productes gastronòmics de proximitat com formatges curats i semicurats de la Serra d’Espadà, embotits de Mosquerola i Vistabella, una selecció de productes d’untar com crema d’ametlla d’Albocàsser i melmelada de tomaca de penjar acompanyats amb pa dels Rosildos i una selecció d’olis de Canet lo Roig.

– Taller agroalimentari per als més menuts

D’altra banda, els fills i filles dels assistents així com infants de la mateixa localitat van poder participar en el taller agroalimentari infantil, a càrrec de ‘Terrenae’, que es realitzava a la mateixa hora al Forn de Dalt. Els menuts van poder tastar i descobrir diferents fruites i verdures per poder introduir-los en la seua dieta per tal que siga més variada i natural. Entre els productes hi havia raïm, figues, castanyes, magranes, mores, tomaques ‘cherry’, plàtans, etc.

Tot i que es tractava d’una jornada on les places estaven limitades, les taules disponibles van estar plenes i els assistents van gaudir de l’esdeveniment i sobretot dels seus productes, preguntant dubtes sobre els mateixos i interessant-se per poder adquirir-los a futur.