Carnisseries, restaurants i forns presenten una àmplia varietat de plats i productes relacionats amb la fruita seca
Els porxos de la Mola, a Benassal, han acollit una gran degustació de productes elaborats amb avellana. Els forns, les carnisseries i els restaurants de la localitat han exhibit a veïns i visitants les seues creacions dolces i salades i els plats més elaborats. L’activitat s’emmarca dins del mes de l’avellana que es viu a Benassal durant tot octubre. No obstant açò, l’avellana està present durant tot l’any en la cuina de la localitat.
L’hotel restaurant La Castellana, l’hotel restaurant La Piqueta, el forn de Pedro Monfort, la carnisseria Calç Bort, la pastisseria Moliner i la Pastisseria Bellés han presentat una àmplia varietat de plats. Tots ells amb un denominador comú, la fruita seca que aquests dies s’està recol•lectant a Benassal: l’avellana.
Cal recordar que durant tot el mes d’octubre es poden degustar en la localitat de l’Alt Maestrat plats elaborats amb avellana en tres restaurants del municipi, en carnisseries i en forns. No obstant açò, a part dels menús especials d’aquest mes, l’avellana està present durant els 12 mesos en la localitat, principal productora de la província de Castelló.
Així mateix, en l’oficina de turisme es pot visitar l’exposició “Avellana, Fruit de Tardor”, un recorregut per la història del fruit plantat a l’entorn de Benassal.