Benassal estudiarà la seva accessibilitat i les infraestructures d’aigua en 2024

105
PUBLICITAT

El pressupost general és d’1.121.882, 58 euros

L’Ajuntament de Benassal ha posat en el focus dels seus objectius del 2024 el desenvolupament d’un Pla local d’Accessibilitat i l’examen exhaustiu de la xarxa i la infraestructura d’aigües municipals. Tots dos projectes estan integrats en el Pressupost General elaborat pel consistori per a l’any pròxim, el qual ascendeix a 1.121.882, 58 euros, aprovat en ple sense cap vot en contra. El còmput econòmic d’enguany supera el de l’any passat, després d’incloure una ajuda de la Diputació de Castelló per a l’adequació del camí al riu Solana.

Pel que respecta al Pla local d’Accessibilitat, es tracta d’un projecte pioner en el municipi, ja que serà el primer de la seva història. S’estudiaran carrers, places, voreres i tots els elements del traçat urbà per a determinar el nivell d’accessibilitat per a tot tipus de persones, posant especial atenció en els defectes. “El Pla es tractarà com un full de ruta, un examen previ que ens descriurà com està construït el municipi i com podem millorar-lo. Serà d’especial interès disposar d’un document que descriga exhaustivament el municipi, per a poder prioritzar millor com invertir en la millora del municipi”, ha explicat Elia Garcia, alcaldessa de Benassal, qui afegeix que “també s’aborda a nivell digital com és d’accessible la nostra web perquè tothom tinga accés a la informació més rellevant del poble”.

D’altra banda, a Benassal s’inclou la previsió per a desenvolupar un examen topogràfic del municipi per a conèixer amb major precisió l’estructura d’aigües municipals.”L’aigua és un bé que hem de cuidar més que mai. Volem tenir una radiografia exacta de com s’utilitza i com ens proveïm en tot moment”, ha descrit Garcia. Permetrà detectar fuites i prevenir contratemps amb major rapidesa. “Una vegada tinguem a disposició l’examen, treballarem per a digitalitzar la xarxa i saber la quantitat d’aigua que hi ha a disposició i la utilitzada en temps real”, ha expressat la primer edil de la localitat. De la mateixa manera, l’examen topogràfic facilitarà obres i renovacions d’infraestructures d’aigua, llum, telefonia o pavimentació que també es duran a terme durant l’any vinent.

El pressupost del 2024 continuarà incloent “partides innegociables com el suport econòmic a associacions i entitats locals”, conclou l’alcaldessa..