Benassal es prepara per a rebre la primavera

271
Cartell Primavera Benassal

Durant els mesos de març i abril s’han programat gran varietat d’activitats, des d’actes taurins fins al concert de Los Chunguitos, passant per activitats musicals i esportives.

La localitat de l’Alt Maestrat viurà el cap de setmana del 16 i 17 de març les Festes de la Joventut, organitzades per l’Associació Joves de Benassal. El divendres de matinada tindrà lloc l’exhibició d’emboladors i, tot seguit, continuarà la festa amb la discomòbil al pavelló cobert.

L’endemà, el concurs de paelles iniciarà la jornada festiva. Després, a mitjan vesprada, la xaranga Vi, Festa i Bureo amenitzarà el recorregut cap a la plaça Espanya, i és que a la vesprada està programat el corro de vaques. La nit serà per a l’embolada del bou feréstec i la música de l’orquestra i la discomòbil al pavelló cobert.

D’altra banda, l’aventura marcarà el dissabte següent, 24 de març. No en va, el Gremi Turístic i Cultural de Benassal i l’ajuntament de la localitat organitzen un dia perquè xiquets, i no tan xiquets, s’ho passen d’allò més bé amb el rocòdrom i la tirolina.

A més, el diumenge 25 hi ha prevista una ruta guiada amb eixida en Sant Libori d’unes 2 hores i mitja de durada. Bettina Mellado conduirà una activitat gratuïta de dificultat baixa i per a totes les edats. La Pedra en Sec serà la protagonista.

També la Fira d’Abril estarà present en la primavera de Benassal. Serà el dissabte 31 de març. La jornada arrancarà amb la concentració d’assistents a la plaça Espanya. Des d’allí es dirigiran al paratge del Rivet. A la tornada, actuarà el Coro rociero Flor de Romero. No faltarà després el dinar popular al pavelló cobert. A la nit, la discomòbil rematarà la festa.

El concert de Los Chunguitos centrarà l’atenció del dissabte 14 d’abril. Això sí, compartirà cartell amb els actes taurins. L’exposició fotogràfica Bravoynatural al Forn de Dalt, la vesprada taurina a la plaça Espanya amb actuació musical i el bou embolat nocturn seran les propostes per als aficionats taurins. A la nit, La Meligrana exercirà de telonera de Los Chunguitos. Emboladors B&I i Benassal,Iglesuela del Cid organitzen les activitats.

Finalment, la música tancarà el cicle d’activitats primaverals. El concert d’intercanvi del 21 d’abril amb la participació de la Banda de Música de Mora de Rubielos i l’agrupació local Banda de Música Font d’en Segures posarà el colofó a la programació al pavelló cobert.