Benassal es bolca aquest cap de setmana amb la Fira d’Oficis

406
Benassal es bolca aquest cap de setmana amb la Fira d’Oficis
Benassal es bolca aquest cap de setmana amb la Fira d’Oficis
PUBLICITAT

Amb el suport d’Alt Maestrat Human Land, la marca del Pla de Competitivitat Turística de l’Associació Intermunicipal Catí, Ares, Culla, Benassal, el Patronat Provincial de Turisme i l’Agència Valenciana de Turisme arriba aquest cap de setmana Benassal la Fira d’Oficis, en la qual el municipi recrea el seu passat proper. Un complet programa d’activitats farà les delícies de veïns i visitants els qui gaudiran de multitud de recreacions d’oficis, tast de productes de la zona i jocs per a xiquets.

Demà dissabte, els actes començaran a les 10.30 hores amb l’obertura del recinte firal. A continuació, arribarà “La Viatgera nº7” i s’inaugurarà la fira amb l’actuació de la Dansa dels Negrets de Culla. A les 11.30 hores es durà a terme “Tirar l’erada” i a les 12.30 hores “Voltar l’era”. De 13.00 hores a 14.00 hores es podrà veure el treball de la llana amb la “Filadora de llana” i, simultàniament, a les 13.30 hores tindrà lloc l’activitat “Despallar l’era”.

Després de la pausa per a menjar, a les 16.00 hores es realitzarà “Fer el coll de l’era”.
Els més xicotets podran participar a les 17.00 hores en una gymkana i, a la mateixa hora, es podrà presenciar com es xollen les ovelles i munyen les cabres. Un tast de vins i degustació de “*Pa amb vi i sucre” arribaran a les 17.30 hores. A aqueixa mateixa hora, en un altre punt del recinte, es realitzarà el taller de calça i brodat.

A les 18.00 hores hi haurà una demostració de sega tradicional i de 18.30 hores a 19.30 hores es podrà tornar a veure a la “Filadora de llana”. Així mateix, a les 19.00 hores també hi haurà un “Taller d’emblanquinar” i l’activitat “Rodar la senia”. A les 19.30 hores tornaran a estar presents els esquiladors d’ovelles i es tornarà a mostrar com es munyen les cabres.

A les 20.00 hores es realitzarà la ruta pels bombardejos de la Legió Còndor en la zona i a les 21.00 hores es ballarà el Ball Pla. La jornada finalitzarà amb un sopar de pa i porta i l’actuació de l’orquestra Bataclán.

El diumenge, el recinte firal tornarà a obrir a les 10.30 hores i, a aqueixa mateixa hora, es durà a terme una ruta guiada pel Benassal antic. Grans i menuts podran gaudir de 10.30 hores a 13.30 hores amb Jugafusta on els jocs tradicionals seran protagonistes. A les 11.00 hores tindrà lloc la visita al Bassi de la Canaleta.

L’activitat “Ventar en l’era” serà a les 12.00 hores i la “Filadora de llana” estarà present de 12.30 hores a 13.30 hores. A les 13.00 hores hi haurà una solta de colomes i a les 13.30 hores es mostrarà el treball dels esquiladors i munyidors. Havent dinat, a les 17.00 hores hi haurà una degustació de vins amb “Pa amb vi i sucre”.

De forma simultània, a les 17.30 hores hi haurà un taller de calça i brodat, es ferraran els mascles i tornaran els esquiladors i munyidors. A les 18.00 hores estaran les activitats “Rodar la senia” i “Taller d’emblanquinar”.

La Fira d’Oficis de Benassal 2018 finalitzarà a les 20.00 hores amb la clausura de les activitats i una foto de família de tots els participants.

Cal assenyalar, a més, que durant els dos dies de Fira es podran veure en el poble productes d’antany, oficis antics o exposicions, es podrà gaudir amb música, danses i màgia i hi haurà, entre uns altres, passejos amb carro.

Benassal es bolca aquest cap de setmana amb la Fira d’Oficis