Benassal, el primer lloc fora del País Basc on es podrà visitar l’exposició «el Bombardeig de Gernika»

533
Benassal, el primer lloc fora del País Basc on es podrà visitar l’exposició «el Bombardeig de Gernika»
PUBLICITAT

Benassal acollirà l’exposició itinerant del Museu de la Pau de Gernika: «El bombardeig de Gernika» en el Forn de Dalt des del 15 d’abril fins al 28 de maig. El dijous 18 d’abril a les 16 hores es farà una visita comentada a l’exposició. L’activitat ha estat organitzada per l’Ajuntament de Benassal i pel Grup de Recuperació de la Memòria Històrica de Benassal.


L’exposició comença amb un recorregut per l’Espanya de preguerra i el començament de la Guerra Civil, després ho focalitza en el bombardeig de Gernika (atac aeri, la destrucció de la ciutat, la vivència del bombardeig, la difusió d’aquest i el després) i continua amb la reconciliació. Dedica també un espai al Guernica de Picasso. La mostra està acompanyada de vídeos amb els testimonis del bombardeig i un resum de la conferència que Xabier Irujo va fer ara fa un any a Benassal amb motiu de la jornada «La guerra civil, un camp de proves?» dins dels actes del vuitanta aniversari dels experiments Stuka a l’Alt Maestrat.


Es reprodueixen els panells de l’exposició permanent del Museu de la Pau de Gernika. Des de l’any 2007 ha estat a nombrosos llocs de tot el món: Lieja, Brussel·les, Buenos Aires, Nova York, Uruguai, Paraguai, Brasil, Xile, Perú, Colòmbia, Equador, Mèxic, França, Alemanya, Itàlia, etc, però, a banda de diverses localitats basques, el primer lloc de la resta d’Espanya que l’acull és Benassal, per tant és una oportunitat única per veure -la.


El 26 d’abril es compliran 82 anys del terrible bombardeig que va patir Gernika on es va destruir més del 85 % d’edificis i vora unes 20.000 persones van ser víctimes dels bombardejos.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA