Benassal, el primer lloc fora del País Basc on es podrà visitar l’exposició «el Bombardeig de Gernika»

Benassal acollirà l’exposició itinerant del Museu de la Pau de Gernika: «El bombardeig de Gernika» en el Forn de Dalt des del 15 d’abril fins al 28 de maig. El dijous 18 d’abril a les 16 hores es farà una visita comentada a l’exposició. L’activitat ha estat organitzada per l’Ajuntament de Benassal i pel Grup de Recuperació de la Memòria Històrica de Benassal.


L’exposició comença amb un recorregut per l’Espanya de preguerra i el començament de la Guerra Civil, després ho focalitza en el bombardeig de Gernika (atac aeri, la destrucció de la ciutat, la vivència del bombardeig, la difusió d’aquest i el després) i continua amb la reconciliació. Dedica també un espai al Guernica de Picasso. La mostra està acompanyada de vídeos amb els testimonis del bombardeig i un resum de la conferència que Xabier Irujo va fer ara fa un any a Benassal amb motiu de la jornada «La guerra civil, un camp de proves?» dins dels actes del vuitanta aniversari dels experiments Stuka a l’Alt Maestrat.


Es reprodueixen els panells de l’exposició permanent del Museu de la Pau de Gernika. Des de l’any 2007 ha estat a nombrosos llocs de tot el món: Lieja, Brussel·les, Buenos Aires, Nova York, Uruguai, Paraguai, Brasil, Xile, Perú, Colòmbia, Equador, Mèxic, França, Alemanya, Itàlia, etc, però, a banda de diverses localitats basques, el primer lloc de la resta d’Espanya que l’acull és Benassal, per tant és una oportunitat única per veure -la.


El 26 d’abril es compliran 82 anys del terrible bombardeig que va patir Gernika on es va destruir més del 85 % d’edificis i vora unes 20.000 persones van ser víctimes dels bombardejos.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA