Benassal donarà a conèixer la tòfona negra entre els més xicotets

74
Benassal donarà a conèixer la tòfona negra entre els més xicotets
Benassal donarà a conèixer la tòfona negra entre els més xicotets

El dissabte 17 de febrer tindrà lloc un taller de cuina infantil
Per al diumenge 18, al migdia, està programada la primera edició del concurs infantil de gossos buscadors de tòfona

Benassal continua amb els preparatius de la XV Mostra de la Tòfona Negra ‘Castelló Ruta de Sabor’, que tindrà lloc els dies 17 i 18 de febrer en aquesta històrica localitat de l’Alt Maestrat. Amb l’objectiu de donar conèixer aquest preuat fong entre els xiquets i xiquetes presents en aquestes dues jornades, l’organització ha programat una sèrie d’activitats dirigides a ells, com a potencials consumidors i divulgadors d’aquest excel·lent producte provincial.

Així doncs, el dissabte a les 17:00h tindrà lloc un taller de cuina infantil de tres hores de durada, que comptarà amb el patrocini del Gremi Turístic i Cultural Benassal Font de Vida. Aquesta activitat serà completament gratuïta i està dirigida a un públic d’entre 6 i 12 anys, no obstant açò, també podran participar menors d’aqueixa franja d’edat si van acompanyats d’un adult. Durant aquest curs culinari es duran a terme diferents elaboracions, tant salades com a dolces, amb la seua posterior degustació.

De la mateixa manera, per al diumenge al migdia, està programada la primera edició del concurs infantil de gossos buscadors de tòfona, amb trofeu i detalls per als guanyadors. Cada participant, acompanyat pel seu ca, haurà de localitzar les tres tòfones amagades en una parcel·la en un temps màxim de cinc minuts. La participació en aquesta activitat tampoc tindrà cap cost, però és necessari inscriure’s amb antelació en la pàgina web www.trufamaestrat.es.

Tal com ha afirmat l’alcaldessa de Benassal, Mari Luz Monterde, “amb aquest tipus d’iniciatives cerquem dinamitzar, més si cap, la mostra de la tòfona negra i involucrar a tots els públics”. “Volem que aquest esdeveniment siga para tota la família i que contribuïsca a donar a conèixer el nostre municipi, oferint experiències que complementen la visita a la fira”, ha destacat.