Benassal degusta tapes i vins per a inaugurar el Mes de l’Avellana

413
PUBLICITAT

Els Porxos de la Mola de Benassal van acollir, en la vesprada del festiu autonòmic 9 d’octubre, un tast de vins i degustació de tapes elaborades amb avellanes que va registrar l’aforament complet permés per les mesures vigents per la Covid-19. Aquest esdeveniment està organitzat per l’Associació Intermunicipal Alt Maestrat Human Land dins del Pla de Dinamització i Governança Turística 2021 amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana i el Patronat de Turisme de Castelló. A més, s’emmarca com l’acte inaugural del Mes de l’Avellana de Benassal, que continuarà fins al 31 d’octubre.

Al voltant de 80 persones es van asseure per a degustar plats realitzats a partir d’avellanes cuinats per l’Hotel La Piqueta de Benassal i acompanyats per un tast de vins del celler Mas de Rander. L’activitat va apostar per la sostenibilitat en oferir a cada assistent coberts i plats de cartó que posteriorment es van destinar al reciclatge. A més, per a garantir la seguretat de les persones participants se’ls va oferir una copa de cristall d’ús individual.

La primera mostra oferida al públic van ser cuixetes de guatla a la vinagreta d’avellana i verdura, guisat acompanyat per vi blanc. El segon plat a degustar va ser una croqueta casolana de rabo de bou decorada amb cruixent d’avellana. Aquest es va acompanyar amb un vi blanc. Per a finalitzar, l’organització va presentar unes postres de mousse de café amb avellana torrada adornat amb neula al costat d’una mistela. Finalment, trossos de coca tradicional d’avellana que van posar la guinda a la celebració. Cada part del menú va ser explicada pel presentador de l’acte, Alejandro Cabrera, juntament amb les anotacions del gerent del celler Mas de Rander i les de la cuinera de l’Hotel La Piqueta.