Actes del 775 aniversari

Actes del 775 aniversari
Actes del 775 aniversari
La memòria del cronista oficial de Benassal , Pere Enric Barreda , mort fa uns dies segueix viva a Benassal . És per això que la commemoració dels 775 anys de la fundació del municipi tindrà un record especial amb qui més sabia sobre la història d’Ares , Benassal , Culla , el Maestrat i el Maestrat de Terol .
En memòria de Pere Enric Barreda arribarà a Benassal la mostra sobre les cartes de població del Maestrat , una col · lecció que Barreda va transcriure del valencià i el llatí antic .

En la inauguració d’aquesta mostra, el 10 de maig, tindrà lloc el lliurament dels premis concedits als vencedors en el concurs de logotips i cartells sobre el 775 anys de la població . Entorn dels 775 anys del poble s’han organitzat altres actes . Així en la Mola es pot veure una exposició etnològica del món del cavall , organitzada per l’associació eqüestre La Dula . D’altra banda el dia 26 l’associació musical Font d’ Ensegures de Benassal oferirà el concert de primavera .

– Premi per al Grup de Recuperació de la Memòria Històrica

D’altra banda el Grup de Recuperació de la Memòria Històrica de Benassal i el Centre d’Estudis del Maestrat han rebut els premis col · lectius de Maestrat Viu . El Grup de Recuperació de la Memòria va aconseguir desemmascarar la història dels bombardejos que van patir Ares , Benassal , Vilar de Canes i Albocàsser el 1938 , dins d’una operació experimental de la Legió Condor . Mentrestant, el Centre d’ Etudis del Maestrat ha rebut el reconeixement per portar més de 30 anys investigant i defensant la cultura de la zona . El col · lectiu es va fundar el 1982 a Benicarló i ha editat 91 butlletins diaris, 64 publicacions editorials i tretze jornasdas culturals .