Benassal continua aquest cap de setmana amb les activitats i la gastronomia del Mes de l’Avellana

261

L’avellana que es cultiva a Benassal és la protagonista de les diferents activitats i cites gastronòmiques que es desenvolupen a la localitat durant aquest mes d’octubre. Amb motiu del Mes de l’Avellana, dos establiments del municipi, l’Hotel Restaurant La Castellana i l’Hotel Restaurant Novella, ofereixen menús preparats per a l’ocasió durant els caps de setmana. Aquests estan compostos per entrants, plat principal i postres, tots elaborats amb avellana de Benassal a un preu de 24 euros. A més, l’Hotel Restaurant La Piqueta també inclou a la seua carta plats on s’inclou aquest fruit sec.

postre-novella

Aquest dissabte dia 15 i el dia 22 d’octubre el Forn de Dalt acull una demostració de cuina en directe a càrrec del cuiner David Monterde per, posteriorment, degustar els plats elaborats. A més, el diumenge dia 23, baix els porxos d’aquest edifici es realitzarà un concurs de postres casolanes, prèvia inscripció, en el qual l’avellana estarà present en cada un d’ells.

entrant-la-castellana

Aquells que vulguen conèixer de primera mà aquest cultiu podran fer-ho participant de les visites guiades i recollint les seues pròpies avellanes directament del camp. Els grups eixen des de l’Oficina de Turisme a les 12:30 hores. Així mateix, l’edifici de La Mola acull de dimarts a diumenge una exposició sota el títol de “Avellana: fruit de tardor” i les botigues de la localitat elaboren dolços i altres productes amb avellanes.

productes-avellana

El mes de l’avellana està organitzat per l’Ajuntament de Benassal, l’Associació Gremi Turístic de Benassal, la Cooperativa Agrícola Benassalense i compta amb la col·laboració de la Diputació de Castelló, el Patronat Provincial de Turisme i la Conselleria de Turisme.