Benassal condemna l’assassinat masclista de Rocio

66
PUBLICITAT

Aquest matí Benassal s’ha concentrat per a fer un minut de silenci dedicat a Rocio, la tercera víctima mortal per violència de gènere d’aquest 2024 a Espanya.

Rocio és la víctima 1243 des que l’any 2003 van començar a comptabilitzar-se les víctimes d’aquest terrorisme. Rocio tenia 44 anys i dos fills menors, treballava a Benidorm i tenia una vida al davant. Ella no va denunciar al seu assassí, però aquest ja havia estat condemnat per maltractar a una parella anterior. El dia d’abans que la seua parella l’assassinara, va acudir a la comissaria de la Guàrdia Civil per denunciar-lo, però no ho va fer. En aquesta situació es va activar el protocol per violència de gènere, que va fallar. “El protocol falla massa vegades, i això vol dir que hem de continuar treballant perquè no torne a passar”, ha afirmat Elia Garcia, alcaldessa de Benassal.

Durant la lectura del manifest s’ha recalcat la importància de sumar-se a aquest moviment convocat per la federació valenciana de municipis i províncies. “No ens podem quedar quiets, no ens podem acostumar a conviure amb els assassinats, no ens podem acostumar a viure amb la violència de gènere, hem de continuar sensibilitzant, treballant per erradicar-la, protegint a les víctimes i condemnant aquest terrorisme masclista que segueix llevant vides, truncant futurs i deixant xiquets i xiquetes sense les seues mares pràcticament cada dia”, ha explicat Garcia. Finalment, s’ha realitzat un minut de silenci i s’ha tancat l’acte.