Benassal clausura la Mostra de la Trufa amb alt èxit de participació

498
PUBLICITAT

-Leticia Carceller i Arenita han obtingut el millor resultat en la cerca de trufes, Denís Sánchez i Dino han triomfat en la categoria infantil i Álex Colom ha presentat la trufa de major pes


Durant tot el cap de setmana Benassal ha viscut la XVIII Mostra de la Trufa Negra de l’Alt Maestrat amb activitats per a tots els públics. Després d’una jornada ahir amb xarrades, tastos de productes de la terra i el lliurament de la Trufa d’Honor 2022 al xef Miguel Barrera avui ha arribat el torn dels concursos de gossos cercadors de trufa, de la trufa de major grandària i d’un tast popular de dues tapes del Mesón La Piqueta i cervesa Moncàtil elaborada amb Aigua de Benassal.

Així, amb 11 participants, el XVIII Concurs de Gossos Cercadors de Trufa ha finalitzat amb un podi format, de tercer a primer, per Héctor de Abril i el seu gos Pakkum de Sant Pere de Vila Major (Barcelona) amb cinc trufes trobades i un temps de 4 minuts 26 segons; per Andreu Carreres i Dino de Font de la Figuera (València) amb un temps de 4 minuts i 22 segons i també cinc trufes i la benassalenca Leticia Carceller i la gosseta Arenita amb un temps reduït, de només 3 minuts i 8 segons i, com no, les cinc trufes trobades.

Per part seua, el IV Concurs Infantil de Gossos Cercadors de Trufa ha finalitzat amb Denís Sánchez i Dino de Font de la Figuera en primer lloc amb 2 trufes trobades i Alexia Monferrer i Poppy d’Almassora amb una trufa trobada en segona posició.

Així mateix, Álex Colom de Benassal ha sigut la persona que ha presentat la trufa de major grandària al XIII Concurs de la Trufa Negra de Major Pes amb una peça trobada en el terme municipal de 459 grams.

“No podríem estar més contents de com ha eixit la Mostra. Encara amb restriccions i precaucions per la pandèmia de Covid-19 hem buscat activitats que atragueren al públic i potenciaren la trufa i altres productes de la terra” ressalta l’alcaldessa, Mari Luz Monterde, qui afirma que “haver entregat la Trufa d’Honor a un xef com Miguel Barrera, impulsor i sempre donant suport als productes de la terra en general i la trufa en particular, ha sigut tot un plaer i un orgull”.