Benassal clausura el Mes de l’Avellana amb un exitós mercat de productes locals

929
PUBLICITAT

Diumenge passat, 31 d’octubre, va tindre lloc la jornada de clausura del Mes de l’Avellana de Benassal amb un nou mercat de productes locals, amb l’avellana com a protagonista. D’aquesta manera, els Porxos de la Mola van acollir els diferents punts de venda i exposició oferits per l’Associació de Dones de Benassal, Confitería Pastelería Moliner, Carnisseria Cal Bort, Confitería Pastelería Bellés, Demetrio Trufa de Benassal, Tostado y natural, Aigua de Benassal i Formatges de Benassal. Tot un èxit de programa i assistència, que va portar a veïns, veïnes i visitants a conéixer els diferents productes locals, artesans i casolans de Benassal.

Aquesta activitat ha sigut el remat perfecte a un mes dedicat a donar a conéixer la importància socioeconòmica d’aquesta fruita seca en la localitat i la gran quantitat d’usos gastronòmics que ofereix. Tal és així, que cinc restaurants i bars de la localitat han organitzat menús especials utilitzant l’avellana. Aquests han sigut: Gastro Brasería El Rincón, Hotel Restaurante Novella, Hotel Restaurante La Castellana, Bar Cooperativa i Bar Nostre Bar.

Cal recordar que, encara que el Mes de l’Avellana ja ha finalitzat, totes aquelles persones interessades a conéixer la història de l’avellana a Benassal poden fer-ho visitant l’exposició permanent de l’Oficina de Turisme ‘L’avellana. Fruit de tardor’.

Així mateix, cal indicar que les activitats organitzades per l’Ajuntament de Benassal han comptat amb el suport de l’Associació Intermunicipal Alt Maestrat, la Diputació de Castelló i Turisme Comunitat Valenciana.