Benassal celebrarà una dècada de Fira d’Oficis recuperant tradicions i cultura amb la implicació del poble

120
PUBLICITAT

– Les jornades es desenvoluparan els dies 27 i 28 de juliol

Els preparatius ja han començat a Benassal per a commemorar la primera dècada d’existència de la Fira d’Oficis, un aniversari que la població celebrarà recuperant els antics treball per a que aquests es mantinguen. La mostra tindrà lloc els dies 27 i 28 de juliol i en ella participaran artesans de la zona i productors del poble.

L’Oficina de Turisme i el Grup de Coordinació treballen a ple rendiment en els preparatius d’un esdeveniment en el qual els més menuts també tindran bona part de protagonisme. Els tradicionals jocs dirigits als participants més joves es transformaran enguany per a ensenyar-los la importància de les construccions de pedra en sec en la vida de la zona, així com moltes de les tradicions arrelades al poble.

Guies didàctiques sobre aquest patrimoni reconegut per la Unesco compartiran programació també amb la intenció del municipi de posar en valor les antigues danses desaparegudes. Un taller per a explicar com eren i la seua evolució, així com la recuperació en directe d’aquests balls, formaran part del desé aniversari de la Fira d’Oficis de Benassal.

A banda, l’Ajuntament ha fet una crida a la població per a involucrar-la en els preparatius de la celebració. Engalanar els carrers i recuperar els vestits més tradicionals són dues de les opcions per a participar en un esdeveniment que marca l’agenda cultural i d’oci de Benassal i és, a banda, un homenatge als avantpassats.