Benassal celebrarà Sant Cristòfol el 4, 5 i 6 de juny

403
PUBLICITAT

Les festes per Sant Cristófol tornaran a ser protagonistes a Benassal després de dos anys d’absència per la pandèmia. Per al seu retorn s’ha preparat una intensa programació d’actes religiosos, musicals i taurins durant tres dies. Així doncs, la Majoralia de Sant Cristòfol i Sant Roc, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Benassal s’ha encarregat de l’organització del cap de setmana.

El dissabte 4 de juny a les 8h, veïns i veïnes donaran el tret d’eixida a Sant Cristòfol amb la ‘despertà’, amenitzada per una xaranga, i un esdeveniment taurí en la plaça de bous. Al matí també s’ha organitzat un parc infantil, mentre que a la vesprada seguiran els espectacles taurins. En finalitzar, el pavelló municipal acull el primer esdeveniment musical de les festes, amb un sopar de pa i porta i posteriors actuacions en directe.

Pel que respecta al diumenge, el dia s’ha reservat per a rendir honors al sant. Al matí es realitzarà el volteig de campanes en el seu honor i, seguidament, s’oficiarà una missa amb la participació de la rondalla i del cor local. En finalitzar es beneiran els vehicles i s’entregaran les banderoles.

El dilluns 6 serà el torn de la processó de la Romeria i la rècua fins a l’ermita de Sant Cristòfol. L’esdeveniment començarà a les 9h, i a les 10.45h arribarà la comitiva a l’ermita de Sant Libori a la Font d’En Segures. Allí es cantarà el ‘o vere deus’ i es repartirà beguda i dolços. La rècua és una de les tradicions més antigues de Benassal, que manté la seua memòria amb 5 ‘matxos’ que transporten les primes fins a l’ermita de Sant Cristòfol des de fa centenars d’anys.

A l’arribada a l’ermita de Sant Cristòfol s’oficiarà la missa en honor al sant, es cantaran els gojos i es repartirà la prima, que seran pastades i enfornades pels majorals el dilluns i dijous previs a la fi de setmana. De retorn al poble, sobre les 18h, es realitzarà un respons pels difunts i es cantaran els gojos. Per a finalitzar la festivitat de Sant Cristòfol s’ha organitzat un ‘ball pla’ en la Plaça d’Espanya amenitzat per la Banda de Música Font d’En Segures de Benassal.