Benassal celebrarà Sant Cristòfol del 3 al 5 de juny

726
Programa Sant Cristòfol 2017
PUBLICITAT

Els majorals de Sant Cristòfol i Sant Roc 2017 han donat a conèixer el programa de la celebració d’enguany. Actes religiosos, taurins i musicals destaquen entre les cites previstes. Les festes es viuran del dissabte 3 de juny al dilluns 5.

Durant el migdia i la vesprada de la primera jornada, centraran l’atenció en la plaça Espanya els animals de la ramaderia Hnos. Benavent de Quatretonda (València). L’animació estarà garantida a la vesprada amb la xaranga “Vi, festa i bureo” i el repartiment de cervesa, cacaus i tramussos. Quant a la nit, el sopar de pa i porta al pavelló cobert donarà pas als boleros de l’Associació Cultural Miralles del Carro Mel de Romer. No faltarà tampoc el bingo popular. L’orquestra La Cruzada i la discomòbil Bandalay remataran el primer dia de celebracions.

Per la seua banda, els actes religiosos seran els protagonistes del diumenge. I és que se celebra la missa major en honor a Sant Cristòfol, que comptarà amb la música de la Rondalla i el Cor de Benassal. Després tindrà lloc la benedicció de vehicles i el lliurament de banderins. La vesprada serà per a les activitats infantils. Els més menuts gaudiran dels jocs i els castells inflables en la plaça de l’Ajuntament.

La romeria fins a l’ermita marcarà el dilluns. Cal destacar la participació de la Rècua, aparellada per a l’ocasió. Els romers eixiran de l’església al matí i passaran de camí per l’ermita de Sant Libori en la Font d’En Segures. Una vegada en Sant Cristòfol se celebrarà la missa solemne. I després del cant dels Gojos, es beneirà i repartirà la tradicional prima.

La comitiva tornarà a Benassal a la vesprada. A la seua arribada es resarà un respons pels difunts i es tornaran a cantar els Gojos a Sant Cristòfol. Després, en la plaça Espanya, el Ball Pla amb la música de la Banda Font d’En Segures posarà el punt i final a les festes.