Benassal celebra Sant Cristòfol del 19 al 21 de maig

386
1-CARTELL SANT CRISTÒFOL BENASSAL
PUBLICITAT

Benassal honrarà al patró de la localitat des del dissabte 19 al diumenge 21 de maig. Així, la jornada del dissabte començarà a les 09.00 hores amb una ‘despertà’ amenitzada per la Xaranga Vi, Festa i Bureo. A les 12.00 hores tindrà lloc una exhibició de vaques de la ramaderia Alberto Garrido i es convidarà als assistents a galletes i barreja. Les 13.00 hores sonaran en tot el municipi amb el volteig de campanes en honor al sant.

Ja a la vesprada, a les 17.00 hores hi haurà una cercavila amenitzada per la música de la Xaranga Vi, Festa i Bureo a la que seguirà una nova exhibició de vaques d’Alberto Garrido. A les 20.00 hores, just abans de l’actuació del grup De Calle al pavelló cobert, hi haurà un nou volteig de campanes. La jornada del dissabte acabarà amb un sopar popular de “Pollastre i pataca al forn” i música i ball amb l’orquestra Pirata i la discomòbil Bandalay.

El diumenge, de 09.00 a 10.45 hores es voltejaran les campanes en honor a Sant Cristòfol i a les 11.00 hores es durà a terme la missa en honor al sant amb la Rondalla i el Cor de Benassal. Seguidament, nou volteig de campanes, benedicció de vehicles i repartiment de banderins. La jornada del diumenge finalitzarà amb un volteig de campanes en honor al sant a les 20.00 hores.

El dilluns se celebrarà la romeria de Sant Cristòfol. Així, a les 09.30 hores un volteig de campanes donarà l’eixida a la processó que en romeria anirà des de l’església de La nostra Senyora de l’Assumpció fins a l’ermita de Sant Cristòfol. A les 09.45 hores eixirà la Rècua. A les 10.45 hores està prevista l’arribada de la comitiva a l’ermita de Sant Libori de la Font d’en Segures on es cantarà el “O Vere Deus”, es repartirà cassalla i dolços i, després de l’arribada de la Rècua, continuarà la processó.

Sobre les 12.00 hores se celebrarà la santa missa en l’ermita de Sant Cristòfol on es cantaran els gojos en honor al Sant. A continuació, benedicció i repartiment de la prima entre els assistents.

Els festejos en honor a Sant Cristòfol finalitzaran amb un volteig de campanes a les 18.00 hores i l’arribada de la romeria novament al municipi. Serà quan es resarà un respons pels difunts i es tornaran a cantar els gojos de Sant Cristòfol. Finalment, la dansa prendrà la plaça Espanya amb el Ball Pla interpretat per la Banda de Música Font d’en Segures.