Benassal celebra les seues festes patronals del 24 d'agost al 2 de setembre
Benassal celebra les seues festes patronals del 24 d'agost al 2 de setembre

Benassal comença aquest divendres els seus festejos patronals amb la proclamació de la Reina de les Festes i les seues corts d’honor a les 23.00 hores en la plaça Espanya. A continuació, des de les 02.00 hores festes amb disc-mòbil en la plaça de l’Ajuntament.


El dissabte, a les 10.30 hores espectacle infantil amb encierros, concurs de retalls i anelles, música i castells inflables. A la vesprada, a les 16.00 hores ‘xupinaso’ amb l’actuació de la xaranga Vi, Festa i Bureo i a les 17.30 hores Grand Prix. A la nit, des de les 21.00 hores nit flamenca amb el grup De Calle, a les 21.30 hores sopar popular amb concurs de truites de creïlla i allioli, a la qual seguirà l’actuació de l’humorista Carlos Luna i ball. La festa durarà fins que el cos aguante amb una disc-mòbil des de les 00.30 hores.

El diumenge les activitats començaran a les 07.00 hores i hauran vaques, esmorzars i jocs infantils. A les 13.00 hores des de la balconada de la Casa de la Vila tindrà lloc la inauguració oficial de les festes amb la lectura de la Crida de Festes i l’hissat de la bandera per part dels Kintos 2018. Ja a la vesprada, vaca de carrer, disc light i bingo musical per als més menuts i des de les 19.30 hores concert homenatge a Perfecto Artola a càrrec de la Banda de Música Font d’En Segures. A les 23.00 hores homenatge a les reines pel 50 aniversari de la primera cort de Benassal i des de la mitjanit festa remember.

El dilluns al matí vaques de carrer, missa en honor als difunts, concurs infantil de dibuix, volteig de campanes per a anunciar la festa de Sant Agustín. A continuació, aperitiu de l’associació de jubilats i lliurament de diplomes als matrimonis que celebren les noces d’or. Ja a la vesprada, passejos a cavall per a xiquets, vaca de carrer, festa rumbera, projecció de les pel·lícules del projecte El Maestrat Filmat i ball i festa de disfresses durant tota la nit.
El dimarts, entrada d’una vaca de carrer, classes i tallers de toreig per a xiquets, missa en honor a Sant Agustín, prova de bous cerrils, volteig de campanes per a anunciar la festivitat del martiri de Sant Joan Baptista, obertura de la taverna Casats i Fadrins, vaca de carrer, cercavila de la Banda de Música Font d’En Segures, ‘cagà del manso’, bou embolat infantil, vaca embolada, dos bous embolats i disc-mòbil. El dimecres continuaran els festejos amb diferents activitats com la missa en honor a Sant Joan Baptista, el concurs de paelles, el volteig de campanes per a anunciar la festa de Sant Cristóbal, el concurs d’emboladors infantil, un sopar de pa i porta o la Nit de Penyes.

El dijous se celebra la festa de Sant Cristóbal amb una prova de bou cerril, el volteig de campanes, classes de toreig, missa i processó en honor al sant, resos del Rosari i els gojos en honor al patró, desfilada infantil de disfresses, ruta dels bombardejos de la Legió Còndor, Ball Pla, bou embolat i disc-mòbil.

El divendres tindrà lloc la festivitat de Sant Roc amb el volteig general campanes, classes de toreig de saló, missa major i processó en honor al sant, Rosari i gojos per al patró, jocs tradicionals, Ball Pla i sopar popular amb orquestra.

El dissabte 1 de setembre, penúltim dia de festes, desencaixonada de cinc bous, concurs de retalladors, concurs de emboladors i música i ball fins a altes hores de la matinada amb una actuació tribut a Fito, la Kinky Band i una disc-mòbil.

Benassal finalitzarà els seus festejos patronals el diumenge amb classes de toreig de saló per a xiquets i entrada de sis jònecs al matí. A la vesprada, jonegada en modalitat de Classes Pràctiques. Bregaran els sis jònecs: Manuel Perera, Cayetano López, Jorge Rivera, Javier Campos i El Ceci. Les festes patronals de Benassal 2018 conclouran amb la baixada de la bandera del campanar.

Benassal celebra les seues festes patronals del 24 d'agost al 2 de setembre