Benassal celebra la importància socioeconòmica de l’avellana

371
PUBLICITAT

Dissabte 9 d’octubre, Benassal ha rememorat una part important del seu passat, present i futur: el conreu, elaboració, transformació i venda de l’avellana. I és que, del 9 al 31 d’octubre, coincidint amb la tardor i l’inici de la recol·lecció d’aquest fruit, el municipi se submergeix en multitud d’activitats relacionades amb aquesta preuada fruita seca gràcies al Mes de l’Avellana.

Entre les activitats a realitzar, aquest pont d’octubre arriba carregat de programació. Així, avui dia 9, s’ha celebrat un tast de vins i degustació de tapes elaborades amb avellanes. Aquest esdeveniment estava organitzat per l’Associació Intermunicipal Alt Maestrat Human Land dins del Pla de Dinamització i Governança Turística 2021 amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana i el Patronat de Turisme de Castelló. El dimarts 12, festiu nacional, es realitzarà una visita guiada a un bancal d’avellaners.

Durant els 24 dies que duren les jornades, diferents establiments del municipi centraran els seus menús i elaboracions en l’avellana. D’aquesta manera, els restaurants Gastro Brasería El Rincón, Hotel Restaurante Novella, Hotel Restaurante La Castellana, Bar Cooperativa i Bar Nostre Bar han preparat menús especials; i la Pastisseria Moliner, la Panadería Pedro Monfort, la Panadería-Pizzería El Maset, la Pastisseria Bellés, la Carnisseria Cal Bort, la Carnisseria Celesmila i el Establiment Nuria oferiran als seus clients diferents especialitats pròpies i tradicionals elaborades amb aquest fruit com la coca d’avellanes, els rosegons, les llonganisses seques amb avellana o el formatge de Benassal amb avellana.

Així mateix, l’edifici de la Mola acollirà l’exposició “L’Avellana: fruit de tardor” on es realitza un recorregut pel món de l’avellana: varietats, recol·lecció, comercialització i utilització. L’exposició pot visitar-se de dilluns a diumenge de 10h a 14h i els divendres i dissabtes també a les vesprades de 16h a 18h.

El Mes de l’Avellana de Benassal finalitzarà el 31 d’octubre amb el I Mercat de l’Avellana, amb el qual es busca que els negocis locals amplien les seues oportunitats per a mostrar els seus productes casolans.