Benassal celebra la Festa de l’Ajo, el tradicional carnestoltes local

70
PUBLICITAT

El dia d’ahir, veïns, veïnes i visitants de Benassal van tindre l’oportunitat de celebrar una festa de carnestoltes diferent, plena de costums locals i tradició: la Festa de l’Ajo.

Durant el matí es van repartir pastissos i barreja en els porxos de l’ajuntament i es va celebrar la festa infantil de disfresses. Per a continuar amb les activitats d’unió veïnal, es va celebrar un dinar de germanor, el típic dinar “de l’Ajo” en el pavelló cobert. El toc musical a la vesprada el va posar La Kinky Band.

El moment més esperat de la jornada va arribar ben entrada la vesprada, quan el “arriero” va arribar al poble. Seguidament es va encendre la tea i es va ballar el Ball Pla en la plaça Espanya. Els ritmes musicals els va posar la Banda de Música Font d’En Segures.

La nit va continuar amb la desfilada de disfresses, amenitzada per la xaranga Ximiraxà. I es va allargar fins a altes hores de la matinada amb el ball de disfresses en el pavelló cobert en el qual no van faltar la música i el ball amb la discomòbil La Zona i l’actuació especial d’Ivanmi.