Benassal celebra el Mes de l’Avellana del 9 d’octubre al 8 de novembre

185

Benassal se submergirà una vegada més en el món de l’avellana i tot el relacionat amb ella. Així, des d’aquest divendres 9 d’octubre fins al pròxim 8 de novembre veïns, veïnes i visitants tindran l’oportunitat de degustar i comprar exquisits plats dolços o salats amb l’avellana com a protagonistes.

D’aquesta manera, en aquest atípic 2020, el Mes de l’Avellana de Benassal seguirà totes les mesures de seguretat higiènic sanitàries recomanades enfront de la Covid19. No per això, es perdrà l’essència de la tradició que envolta a aquesta fruita seca a Benassal, major productor del mateix a la província de Castelló.

Així, l’Hotel Restaurant La Castellana, l’Hotel Restaurant Novella, el Bar Restaurant Cooperativa i el bar Nostre Bar oferiran als seus comensals menús especials amb l’avellana com a protagonista. Es recorda que és imprescindible reservar taula. Així mateix, indicar que l’Hotel Restaurant La Castellana oferirà els seus menús des del 16 d’octubre.

De la mateixa manera, els comerços de Benassal ofereixen en les seues vitrines productes elaborats amb avellana com a coques, pastes, hamburgueses, llonganisses o formatges. Els establiments adherits al Mes de l’Avellana són: Pastisseria Moliner, Panaderia Pedro Monfort, Panaderia – Pizzeria El Maset, Pastisseria Bellés, Carnisseria Cal Bort, Carnisseria Celesmilla, Fortmatges El Poble de Benassal i Establiment Núria.

Els visitants també podran conéixer la història de l’avellana en la localitat amb l’exposició “L’Avellana: fruit de tardor” que es podrà visitar en l’edifici de la Mola en horari habitual d’obertura de l’Oficina de Turisme.

Finalment, indicar que el dissabte 17 d’octubre es durà a terme una mostra i degustació de productes artesanals elaborats amb avellana. Serà en els Porxos de la Mola i tindrà un cost de 2 euros per persona. L’esdeveniment comptarà amb la presentació de la cervesa artesanal Moncàtil elaborada amb Aigua de Benassal, un tast de cerveses artesanals de Cervesa Montmirà, la degustació dels productes carnis elaborats amb avellana i una degustació de productes de pastisseria i una explicació sobre la seua elaboració a càrrec dels pastissers locals. Indicar que l’aforament està limitat a 60 persones i és obligatori l’ús de mascareta, així com complir amb totes les mesures de seguretat i higièniques enfront de la Covid19.