Benassal celebra aquest cap de setmana les festes de Sant Cristòfol i Sant Roc

373
Sant Cristòfol a Benassal

Benassal celebra aquest cap de setmana les festes de Sant Cristòfol i Sant Roc. Els majorals s’han encarregat d’organitzar un complet programa d’actes.

Demà dissabte s’iniciarà l’activitat taurina amb la solta de vaquetes de la ramaderia de Germans Marcen de Villanueva de Gallego (Saragossa). A continuació es convidarà els assistents a galetes i “barretja”. Seguirà un volteig de campanes que donarà pas a una tarda de bous amb vaquetes de la mateixa ramaderia. Els assistents estaran convidats a venir, tramussos i cacauets. La tarda estarà animada per la xaranga “Los Mataos” de Borriana. La programació taurina finalitzarà amb un bou embolat.

A les 20h tindrà lloc un nou volteig de campanes en honor a Sant Cristòfol.

La jornada es tancarà amb un sopar de pa i porta al pavelló cobert. Seguirà l’actuació del Mag Perete que donarà pas a una nit de festa amb l’orquestra Òxido i la discoteca mòbil DML

El diumenge 24 de maig els voltejos de campanes es repetiran a les 8 i 10.45h, aquest últim prèvia de la missa major que comptarà amb la rondalla i cor de Benassal en la part musical. Després de la celebració religiosa arribarà la benedicció de vehicles i el lliurament de banderins.

-Festa a l’ermita

Però sens dubte la jornada més destacada serà la del proper dilluns dia 25 amb l’ascensió a l’ermita de Sant Cristòfol. Després el volteig de campanes sortirà la processó cap a l’ermita. No faltarà la “recua” amb els seus aparells tradiconals.

Cap a les 10.45 la comitiva arribarà a l’ermita de Sant Libori, a la Font d’En Segures. Allà es cantarà el “O vere deus” i es repartiran dolços i cassalla. Quan arribe la “recua” sortirà la processó.

Al migdia se celebrarà la missa a l’ermita i es cantaran els goigs del sant. Després es beneirà la prima i es repartirà entre tots els assistents.

El romiatge tornarà a Benassal a les 18h. Serà el moment de celebrar el respons per als difunts i de nou es cantaran els goigs.

La celebració finalitzarà amb el ball del Ball Pla, amenitzat per la banda de música Font d’En Segures.