Benassal celebra a l’octubre el mes de l’avellana

273


Benassal es converteix aquest mes al punt de trobada de tots aquells que vulguen degustar i descobrir tot el referent a l’avellana. Per a això, del 8 al 30 d’octubre, s’han preparat diverses activitats que tindran com a protagonista a aquest fruit que es cultiva en aquesta localitat de l’Alt Maestrat.

Els visitants podran conèixer de primera mà aquest cultiu i fins i tot recollir les seues pròpies avellanes directament del camp, així com adquirir el producte i degustar-lo en els restaurants del municipi que han preparat menús especials per a l’ocasió. L’Hotel Restaurant La Castellana i l’Hotel Restaurant Novella ofereixen durant els caps de setmana d’octubre entrants, plat principal i postres elaborats amb avellana de Benassal a un preu de 24 euros. A més, l’Hotel Restaurant La Piqueta també inclou a la seua carta plats elaborats amb aquest fruit sec.

El mes de l’avellana de Benassal inclou visites guiades els caps de setmana per descobrir aquest cultiu i poder recollir-lo. Els grups partiran des de l’Oficina de Turisme a les 12:30 hores. Així mateix, l’edifici de La Mola acull de dimarts a diumenge una exposició sota el títol de “Avellana: fruit de tardor” i, el diumenge dia 23, baix dels porxos d’aquest edifici es realitzarà un concurs de postres casolanes, prèvia inscripció, en el qual l’avellana estarà present en cada un d’ells. Els dissabtes, el Forn de Dalt realitzarà demostracions de cuina en directe a càrrec del cuiner David Monterde per, posteriorment, degustar-los. De la mateixa manera, els comerços de la localitat posaran a la venda dolços i altres productes elaborats amb avellanes.

El mes de l’avellana està organitzat per l’Ajuntament de Benassal, l’Associació Gremi Turístic de Benassal, la Cooperativa Agrícola Benassalense i compta amb la col·laboració de la Diputació de Castelló, el Patronat Provincial de Turisme i la Conselleria de Turisme.