- Es celebrarà el 22 i 23 de febrer
Benassal ha visitat FITUR (Fira Internacional de Turisme) amb l’objectiu clar de “difondre i anunciar un dels productes més preuats del sector gastronòmic i que produïm a Benassal i a l’Alt Maestrat: la trufa”, explica l’alcaldessa del municipi, Èlia Garcia.
“La trufa de l’Alt Maestrat s’ha convertit, per dret propi i per cotització a l’alça en el mercat nacional, en un producte suculent i atractiu per a les cuines. Per la seua suau textura i el seu potent sabor. Per la seua versatilitat a l’hora de combinar o condimentar. Pel caràcter que imprimeix a cada plat. La trufa, també dita ‘diamant negre’, és un dels representants gastronòmics més internacionals de Benassal i de la comarca de l’Alt Maestrat”, ha expressat Garcia.
Les instal·lacions de l’stand de la Comunitat Valenciana han acollit la presentació oficial de la XXI Mostra de la Trufa Negra, que es celebrarà el cap de setmana del 22 i 23 de febrer. La presentació ha comptat amb la participació de Jèssica Badal, tècnica de l’Oficina de Turisme de Benassal, qui ha desgranat el programa de la Mostra de la Trufa Negra 2025. Mercat, cuina o formació formaran part de la programació de l’esdeveniment.
La Mostra de la Trufa Negra reuneix a truficultors, empreses vinculades al sector, hostalers i amants de la gastronomia. De la mateixa manera, durant la Mostra es duen a terme diferents i interessants ponències i col·loquis on distingits professionals donen a conéixer aquest producte als assistents.


