Benassal agraeix a Escola Valenciana la celebració de la Festa per La Llengua a la localitat

329

L’Ajuntament de Benassal ha agraït Escola Valenciana la celebració de la Festa per la Llengua al municipi. Des del consistori han valorat l’esforç de tots els col·lectius i entitats implicades en l’organització. El consistori també ha valorat el suport que la localitat ha rebut per part de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua amb la celebració de l’Any Carles Salvador. En els parlaments finals no va faltar la reivindicació per al foment del valencià en l’educació i la importància de dotar amb serveis educatius al món rural i zones deprimides, de manera que s’evite la despoblació de comarques com l’Alt Maestrat.
La festa per la llengua va arrencar a les 9h amb el muntatge de tallers i paradetes. A les 10h la cercavila va omplir de festa els carrers de Benassal. Mentrestant, es va poder visitar a la Placeta de l’Ajuntament la fira d’entitats participants que va estar oberta durant tot el matí. Més tard, a les 11h, Pilar Vidal va guiar una ruta pel nucli històric que es va iniciar davant de la casa consistorial. Poc després va tocar el torn al taller de poesia i fotografia de la rabera Eclèctica.
També hi va haver espai per a la xerrada sobre el diccionari castellà-valencià d’un dels personatges més destacats de la història de Benassal, Carles Salvador. Emili Casanova, de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua va ser l’encarregat de tractar el tema a La Costureta. Una altra de les propostes del matí va ser la ruta literària pels carrers de la localitat que va estar a càrrec d’alumnat del SES Benassal i la rabera Eclèctica.
I més tard, els assistents tenien una cita amb la Muixeranga, que va donar pas després al concurs de paelles per als alumnes d’educació secundària, al Pati d’En Palanques. Ja després de dinar es van lliurar els premis dels concursos de dibuix i logotips a la Placeta de l’Ajuntament. Finalment, el concert de Trobadorets va posar el punt final a la Festa per la llengua.
IMG-20160606-WA0014IMG-20160606-WA0012IMG-20160606-WA0011IMG-20160606-WA0010IMG-20160606-WA0009