Pluja a Vilafranca
Pluja a Vilafranca
Pluja a Vilafranca

-Amb dades de les 20h de diumenge-

Una fina i persistent pluja ha caigut sobre el ja mullat terreny de l’interior castellonenc. A Benassal s’han recollit 27,6 litres per metre quadrat. En Fredes s’han superat superar els 20 litres, mentre que a Sant Mateu han caigut 19. A Morella i Vilafranca els registres han estat al voltant dels 16 litres. En Castellfort s’han mesurat 11.

La pluja, en no ser torrencial, no ha causat dificultats. La jornada ha estat acompanyada d’una intensa boira que ha cobert tot el paisatge. A falta de les dades definitives del mes ja es pot afirmar que setembre ha estat un mes molt plujós. De fet en aquest mes s’ha recollit 1/3 part de la precipitació acumulada a Vilafranca durant tot l’any. Aquestes pluges han alleujat els problemes d’abastament d’aigua que patia el municipi.

-La febre dels bolets.

Les pluges han propiciat una extraordinària collita de bolets. Durant tota les setmana, però especialment durant el dissabte i el diumenge, les pistes i muntanyes de tot l’interior castellonenc s’han poblat de centenars de cercadors. Les vores de carreteres, camins i pistes estan plens de vehicles. Es tracta d’aficionats, però també de nombrosos cercadors que tracten d’aprofitar la campanya de bolets per fer un petit agost venent totes les espècies comestibles que troben. Ahir, a Vilafranca, durant el transcurs de la carretera Entreparets, els corredors es van trobar amb els cercadors enmig del bosc.