El Consell Plenari de l’Escola Taurina de la Diputació de Castelló ha aprovat quatre convenis de col·laboració per dur a terme classes pràctiques dirigides als alumnes en quatre municipis de la província d’acord al foment de la cultura taurina i la defensa de les tradicions que porta a terme a la província de Castelló. Així, estan previstes classes de toreig el 6 d’agost a la plaça de bous de Vinaròs; el 2 de setembre a la plaça de bous portàtil de l’Alcora; el 4 de setembre a Benassal, i el 2 d’octubre a Llucena.

El diputat de l’Escola Taurina, Pablo Roig, ha valorat “molt positivament l’activitat que s’està generant a l’escola amb tot aquest programa de pràctiques perquè els més joves coneguen de prop el món del bou alhora que s’enriqueix també la programació festiva de tots aquests pobles. Els festejos taurins són part de la nostra cultura i així ho demostra, entre altres coses, que pràcticament tots els municipis de la província incloguen festejos de bous al carrer en les seves festes. Donem suport a la tasca dels professors que estan guiant als joves alumnes de l’Escola Taurina, i l’esforç d’aquests per fer realitat el seu somni de forjar-se una carrera en el difícil i sacrificat món del bou”.

Cal recordar a més que la Diputació destina 100.000 euros a una línia d’ajuts de la qual es poden beneficiar aquelles associacions taurines que bé organitzin celebracions, subvencionant l’assegurança de responsabilitat civil, la compra o adquisició de caps de bestiar, el lloguer de barreres o l’assegurança mèdica, entre d’altres; o bé publicacions, revistes, exposicions i altres activitats relacionades amb la cultura taurina.

Reivindicació de la llibertat i record a Víctor Barrio

A l’inici del Consell Plenari el diputat Roig ha tingut unes paraules per donar el condol a la família del torero Víctor Barrio, que va ser banyegat mortalment a la plaça de bous de Terol, i per condemnar tots els insults que s’han abocat a les Xarxes Socials en contra del torero mort i del món del bou. “Reivindiquem la llibertat a favor de la festa i cultura taurina”.