Benassal acull la II Fira d’FP de l’interior de Castelló

85
PUBLICITAT

L’institut de Benassal ha acollit aquest matí la II Fira de Formació Professional de les comarques d’interior de Castelló amb la presència de diferents centres escolars provincials. Aquest esdeveniment ha servit per a exhibir les propostes educatives que els instituts ofereixen als i les joves estudiants castellonencs. D’aquesta manera, l’IES de Benassal ha tingut un paper protagonista amb l’alumnat i professorat informant sobre el cicle de Grau Mitjà Aprofitaments i Conservació del Medi Natural.

Elia Garcia, alcaldessa de Benassal, ha explicat en la inauguració de la Fira que “les oportunitats laborals que els mòduls de Formació Professional fomenten tenen un paper clau per a l’ocupació del territori. Aquests cursos permeten fixar població a l’interior i mantindre o crear llocs de treball vitals en el dia a dia dels pobles. Poder accedir a l’educació FP és propi d’un sistema educatiu pròxim i de qualitat, i per això donem suport a totes les iniciatives i propostes que des dels centres educatius es plantegen”.

Les professionals de la Mancomunitat Alt Maestrat han estat presents aquest matí en la II Fira de Formació Professional de les comarques d’interior de Castelló amb una parada en la qual s’han explicat tots els serveis que s’ofereixen des de l’entitat supramunicipal, amb èmfasi en els destinats als i les joves. Així doncs, l’institut de Benassal ha acollit aquest esdeveniment, on han participat diferents instituts com el de Morella, Vilafranca, Sant Mateu o Vall d’Alba.

“Celebrar aquesta fira és un impuls molt gran per als i les joves en la seua formació acadèmica i professional. La FP és un eix fonamental per a l’ocupació en el territori, i s’han de continuar recolzant per a garantir una educació de qualitat en l’interior de la província de Castelló. Tant amb aquesta Fira, com amb les polítiques que activem des de la Mancomunitat, queda clar que la joventut és el futur”, ha assegurat Marta Pitarch, presidenta de la Mancomunitat Alt Maestrat.

Així, al centre de Benassal se li ha sumat l’institut de Vilafranca, Sant Mateu, Vall d’Alba i Morella, amb parades al carrer per tal d’informar, assessorar i esclarir tots els dubtes a les persones visitants. A més, les instal·lacions del centre també han acollit xarrades divulgatives sobre els trets característics de cada mòdul de Formació Professional.

L’Oficina de Turisme de Benassal i la Fundació Carles Salvador també han participat amb una parada en la Fira per a difondre les opcions turístiques i culturals que es poden gaudir en el territori i els monuments patrimonials que atresora el municipi.