Benassal acollirà una exposició del MACVAC de Vilafamés entre el 4 d’agost i el 28 d’octubre

606
MACVAC
PUBLICITAT

La Diputació de Castelló obrirà de bat a bat les portes del Museu d’Art Contemporani Vicente Aguilella Cerni de Vilafamés (MACVAC) per a vertebrar turísticament la província. A través de la nova iniciativa ‘MACVAC, de nord a sud’ i mitjançant tres exposicions que aterraran aquest estiu en els municipis d’Orpesa, Jérica i Benassal “per a aprofitar aquest immillorable contenidor artístic i el seu extens fons bibliogràfic i fer de l’art un reclam turístic que dinamitze la província”.

El vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha sigut l’encarregat de presentar una proposta cultural que en col·laboració amb la directora del museu, Rosalia Torrent, i amb el comissariat de Patricia Mir, “naix amb l’aval que li atorga aquest museu pioner en art contemporani a nivell nacional, per a convertir la cultura en un immillorable al·licient turístic”.

Amb aquest objectiu, de les més de 600 peces que componen el fons del museu situat a Vilafamés, 37 peces entre les quals s’inclou pintura, ceràmica, escultura i obra gràfica “han eixit del museu per a enriquir l’oferta cultural d’aquests tres pobles al mateix temps que els convertim en ambaixadors del MACVAC”.

Per a això, dimarts que ve arrancarà la primera de les exposicions. Amb el títol ‘Pedra sobre Pedra’, la Torre del Rei d’Orpesa acollirà fins al 10 de setembre una col·lecció escultòrica comissariat per Patricia Mir. Per la seua banda, el 4 d’agost, i fins al 28 d’octubre, arribarà el torn de Benassal, amb la col·lecció ‘Introspecció, una mirada a l’interior’, amb Mayte Pastor com a comissària i que se situarà en l’Edifici la Costureta. Finalment, Jérica i el seu museu municipal albergaran del 12 d’agost al 14 d’octubre l’exposició ‘Paisaje, configurador de espacios’, comissariada per Rosario Falcó.

Campanya Viu l’estiu

Durant la presentació, a la qual també han assistit l’alcaldessa de Benassal, Mari Luz Monterde i el regidor de Cultura de Jérica, Jesús Navarro, el vicepresident de Cultura ha destacat que aquesta nova proposta s’engloba dins de la “important aposta empresa pel Govern Provincial a l’hora de fer de la cultura un eix estratègic per a dinamitzar el territori i generar noves oportunitats en els nostres municipis”.

Amb aquest objectiu s’han gestat iniciatives com ‘Territori Templari’, ‘Castelló Argueològic’ o les exposicions de la ‘Llum de la Memòria’, totes elles propostes englobades dins de la campanya de promoció cultural per a aquest estiu, ‘Viu l’estiu’. Més de 200 propostes culturals que mobilitzaran a 110.000 espectadors per a “que la cultura es convertisca en una aliada del turisme i una generadora de riquesa i ocupació en els nostres municipis”.