Bartolomé Monfort Tena, el Colombo vilafranquí

225
Presentació literària a Vilafranca

-Xavier Tena Vidal- Aquest dissabte 29 d’abril es presenta a la Casa Social de Vilafranca, el llibre “Ojalá estuvieras aquí” d’Ediciones Maeva, la tercera novel·la de Julio César Cano amb protagonisme de l’inspector Monfort.

Bartolomé Monfort Tena és Inspector del Departament d’Investigació Criminal de la Policía Nacional. Nascut als anys 50 a Barcelona, els seus pares van emigrar a la ciutat comtal des de Vilafranca, on eren propietaris d’una fàbrica de teixits.

Els altres dos casos de l’inspector Monfort tenen per títol “Asesinato en la Plaza de la Farola” i “Mañana si Dios y el Diablo quieren”. Al primer, Monfort investiga un extrany assessinat a la famosa Plaça de la Farola de Castelló, mentre que al segon llibre, la trama es centra en la investigació de dos assessinats que no tenen relació entre si.

Julio César Cano, nascut a Capellades (Barcelona) i que ha actualment resideix a La Pobla Tornesa, ha ubicat aquestes tres novel·les a la provincia de Castelló, situant així el territori als llocs de referència de la novel·la negra. Al 2017 ha rebut el premi Lletres del Mediterrani de part de la Diputació de Castelló.

L’inspector Monfort visita Vilafranca a “Mañana si Dios y el Diablo quieren” recorrent alguns dels seus carrers i també la zona de La Parreta.