Barres i pastissos, ja s’apropa Sant Antoni a Vilafranca

112
PUBLICITAT

La Majoralia de Sant Antoni de Vilafranca 2024 ja ha començat amb els actes de Sant Antoni. El tal i arrossegament dels troncs, la recollida de les barres i la preparació dels pastissos són alguns dels actes més destacats d’aquests dies. Aquest cap de setmana serà el lloc de les barres i els pastissos.

El diumenge, 14 de gener, la Majoralia obrirà el seu local per a convidar a un esmorzar. A les 10 h, s’eixirà direcció el bosc Palomita, on se seleccionaran i es carregaran les barres que seran els pilars que sostindran la barraca. A més, durant tot el cap de setmana també es portarà a cap l’elaboració dels pastissos, on els i les majorals realitzaran els clàssics pastissos de Sant Antoni junt amb els seus familiars i amics més propers.

El passat cap de setmana es van dur a terme els dies dels troncs. Veïns, veïnes i visitants de Vilafranca van marxar a la partida de dalt, el dissabte, i a la partida de baix, el diumenge, en cerca dels troncs que es posaran a la barraca el dia de Sant Antoni. Amb ‘machos’, tractors, camions i cotxes, van arrossegar els troncs fins a deixar-los a l’almacén municipal, on romandran fins a la muntada de la barraca. El vent i el fred van marcar aquest cap de setmana, però amb el previ esmorzar al qual van convidar els i les majorals, es va agafar força i es van aconseguir un gran nombre de troncs.

Així doncs, amb els troncs recollits, les barres carregades i els pastissos fets, vilafranquins i vilafranquines esperaran fins al pròxim cap de setmana, quan se celebrarà la festa en honor a Sant Antoni amb la muntada i encesa de la barraca, la ronda, la benedicció dels animals, i molts actes més que fan d’aquest cap de setmana uns dies molt especials d’unió i germanor.