Barrera elimina la subvenció a la Fundació Carles Salvador de Benassal

94
Vicente Barrera, conseller de Cultura de la GVA
PUBLICITAT

El conseller de Cultura i vicepresident de la Generalitat Valenciana, Vicente Barrera, ha anunciat l’eliminació de la subvenció per valor de 10.000 euros que l’administració autonòmica tenia adjudicada a la Fundació Carles Salvador de Benassal. Barrera, qui ha accedit a la Conselleria amb el partit VOX, ho ha explicat en una compareixença a les Corts Valencianes on ha explicat més retallades econòmiques a diferents entitats culturals del País Valencià.

La Fundació Carles Salvador va nàixer l’any 2002 amb l’espenta de l’Ajuntament de Benassal, l’Institut d’Estudis Catalans i els hereus del mestre, poeta i filòleg. El seu objectiu és donar a conéixer i preservar l’obra de Salvador, una de les grans figures de les lletres valencianes de principis de segle XX; un innovador que va participar en la redacció de les Normes de Castelló. Així, també promou i garanteix la dinamització cultural de Benassal entorn d’una figura rellevant tant a Benassal com en tot el territori valencià.

La Generalitat Valenciana havia previst, per a l’exercici 2023, la subvenció directa de 10.000 euros per millorar el funcionament de la Fundació i facilitar la realització d’activitats per al foment de l’obra de Salvador. A juliol de 2021 l’ex conseller d’Educació i Cultura, Vicent Marzà, va anunciar una ajuda directa de 30.000€, diners que no van arribar finalment i que es van transformar en els 10.000€ previstos a la publicació del Diari Oficial de la Generalitat del passat 28 d’abril.

Elia Garcia, alcaldessa de Benassal i presidenta de la Fundació, ha denunciat per Instagram els actes partidistes que Barrera està duent a terme a l’hora de confeccionar el Pressupost de la seua cartera. “En la seua compareixença parla de deixar de banda el sectarisme i no governar des de la ideologia i deixar fora de les subvencions a entitats que estiguen en contra dels interessos de la ciutadania valenciana. Si dic que m’ha sorprés que lleven el conveni, mentiria, ho esperava, malauradament”, ha lamentat Garcia, per mitjà d’Instagram. No obstant això, l’alcaldessa ha defensat que “continuarem apostant per preservar i difondre l’obra del nostre mestre, no defallirem. Ens deixarem la pell”.