Barrachina alerta del tancament de la caserna de la Guàrdia Civil a Benassal i Garcia Valls li respon que és fals

99
PUBLICITAT

La subdelegada del Govern a Castelló puntualitza que és una reorganització que no suposa la supressió d’instal·lacions

La presidenta provincial del PPCS, Marta Barrachina, ha defés en Llucena el futur de cinc casernes auxiliars de la Guàrdia Civil “als quals el Govern d’Espanya pretén tancar”, un avís que ha desementit la subdelegada del Govern a Castelló, Antonia García Valls. La socialista ha assegurat que la reorganització de la Guàrdia Civil no suposa la supressió d’instal·lacions, sinó que les casernes auxiliars es transformaran en oficines d’informació ciutadana.

Segons Barrachina, la publicació en el Butlletí Oficial de la Guàrdia Civil (BOGC) del 2 de gener suposa el tancament de les casernes auxiliars de Benassal, Llucena, Artana, Alcossbre i Betxí front la necessitat “d’exigir inversió en plantilles, millora en recursos i fons en la millora dels aquarteraments”.

La subdelegada ha puntualitzat que es tracta d’una proposta de reorganització de la Guàrdia Civil “des d’un punt de vista de millorar els serveis que es presten a la ciutadania, perquè es pretén ser més eficients i més efectius”. “No es toquen les plantilles ni s’eliminen efectius, sinó que aquests passen al lloc del qual depén el lloc auxiliar i on hi havia un lloc auxiliar es transforma en una oficina d’atenció al ciutadà”, segons les seues declaracions.

García considera que des del PP “es preocupen ara molt de la seguretat però no ho feien quan governava en España Mariano Rajoy”. Així, ha subratllat que en 2011 els ‘populars’ es van trobar una cobertura del 92% que van deixar en 2018 en el 82%, i, transcorreguts els anys de govern progressista, l’actual cobertura és del 89%, “la qual cosa suposa que estem recuperant tot allò que es va perdre durant els governs del PP”, ha conclòs.