Balanç del II Festival Literari de Morella

167
PUBLICITAT

El II Festival Literari de Morella ha estat un gran èxit tant pel gran nombre de participants com per la qualitat de les seues activitats: l’emotiva inauguració de Ximo Puig i Maria José Galvez; les opinions de primera mà d’Enric Juliana i Paco Cerdà; la pluja fina d’idees que van compartir les escriptores Carme Riera i Purificació Mascarell amb la sempre entranyable Rosa Badia; els pensaments provocadors de la tan intensa com inoblidable Nieves Concostrina; l’explicació de la perspectiva de la nostra Memòria Històrica per part del seu president Diego Blázquez; els consells per una vida llarga i feliç que ens va deixar Francesc Miralles; la intel·ligència d’un panell de futbol de luxe que va analitzar el futur de la Lliga de futbol espanyola i dels seus principals equips; la lluita dels xefs per a intentar millorar el món des de la seua cuina; la gastronomia de la Comunitat Valenciana, que pot pujar molt al rànquing internacional després de la celebració del congrés World’s 50 Best Restaurants a València la setmana passada; i, per a concloure, la intimíssima confessió de l’actriu Lali Ramon sobre com va superar la mort de Carlos Saura, el seu company durant 30 anys.

Enguany, el festival també incorporava un bon nombre d’activitats al carrer, per a incentivar la participació i la diversió. La idea va ser molt ben acollida, gairebé un centenar de persones es van unir tant a la Ruta per la Morella Republicana com al passeig astronòmic sota el cel de Morella, que va culminar amb una visualització dels cràters lunars a través de dos grans telescopis. La Nevera Quizz, un divertit concurs cultural, va comptar amb vuit equips participants; la sessió de ioga al castell va ser molt especial i, unes quaranta persones, es van apuntar al debat Urbanites vs Rurals en el prat de l’Albereda.

Elena Moya, directora del festival, ha dit: “La participació ha superat les nostres expectatives, per la qual cosa l’any que ve continuarem en la mateixa línia per a continuar atraient persones amb molt a dir. Així mateix, continuarem oferint activitats originals i atractives perquè tot el que vulga, puga participar. El festival som tots i ens ompli d’orgull veure com a desenes de persones han passat un cap de setmana enriquidor i divertit compartint cultura, literatura i companyia. Us esperem l’any que ve!”