Baixen un 5% les infraccions penals a la comarca dels Ports entre gener i octubre d’enguany

111
Junta de seguretat celebrada a Cinctorres

-Nota de la subdelegació del govern a Castelló-

El subdelegat del Govern a Castelló, David Barelles, ha informat que les infraccions penals en la comarca dels Ports han baixat un 5% entre gener i octubre d’aquest any respecte a la delinqüència d’aquesta zona durant el mateix període de 2015.

De la mateixa manera, s’ha produït un increment del 17% dels delictes aclarits “el que evidencia una bona taxa d’efectivitat ja que, tot i haver-se produït menys delictes, les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat han obtingut bons resultats en les investigacions “. Les dades s’han facilitat a la junta comarcal de seguretat que s’ha celebrat a Cinctorres amb els municipis de la comarca, a excepció de Morella, que no disposen de junta local de seguretat per no tenir Policia Local.

Les infraccions penals que s’han comès a la zona, dependent de la companyia de la Guàrdia Civil de Vinaròs, representen tan sols el 0,38% de les que es cometen a la zona nord de la província, el que evidencia una taxa delinqüencial molt reduïda tot i que, segons ha manifestat Barelles, “no ha de ser motiu per abaixar la guàrdia, sinó per mantenir els objectius proposats”.

En aquest sentit Barelles ha indicat que “tot i els percentatges a la baixa dels índexs de delinqüència, cal seguir fent un esforç important per potenciar la cooperació entre els alcaldes i la Guàrdia Civil”.

El contacte permanent amb l’Institut Armat a través del 062 “és fonamental”, igual que la denúncia ja que “sense ella, no es pot investigar, ni aclarir el delicte, ni detenir els presumptes culpables”.

Aquestes juntes comarcals, que se celebren un cop l’any tenen com a objectiu “intercanviar opinions i percepcions respecte a les problemàtiques que, en matèria de seguretat, tenen els alcaldes i poder contrastar totes aquelles qüestions que són susceptibles de millora i poder dissenyar l’estratègia i planificació més adequada per atendre les demandes de seguretat “.