Avancen les obres del Pou Llargueres II

507
Pou Llargueres II
Pou Llargueres II
  • La nova infraestructura hídrica assegurarà el proveïment d’aigua a Benassal i Vilafranca

Les alcaldesses de Benassal i Vilafranca, Mari Luz Monterde i Silvia Colom, van acompanyar ahir al Director General d’Aigua, Manuel Aldeguer, a la visita a les obres del nou Pou Llargueres que proveirà d’aigua potable als dos municipis.

Cal recordar que en 2018 la Generalitat Valenciana va dur a terme les obres de sondeig, amb una profunditat de 1080 metres, i es va realitzar un aforament aconseguint un resultat de cabal màxim d’explotació de 25l/s; un valor que es va considerar suficient per a proveir a les poblacions. No obstant això, ja que existia la possibilitat de millorar el rendiment i, per tant, afavorir desenvolupaments ramaders o turístics, es va decidir acidificar abans de posar les bombes, pel que es va projectar l’actual reforma amb un pressupost de 486.129’38 euros.

Els treballs del Pou Llargueres II van començar el passat 13 de juny i tenen com a data de finalització novembre d’aquest mateix any. El cabal disponible serà de 40l/s, la qual cosa suposa un 60% més que actualment.

La nova infraestructura hídrica, les obres de la qual avancen a bon ritme, servirà perquè el proveïment d’aigua a Benassal i Vilafranca estiga garantit.