Avancen les obres de la carretera N-232 a Morella

568
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

– La instal·lació de les bigues dels viaductes s’iniciarà a principis del mes d’abril i el pròxim 25 de març està prevista una reunió de coordinació
– L’ajuntament de Morella informarà sobre les afeccions amb el trànsit, tot i que sols es preveuen talls puntuals

Les obres de la carretera nacional N-232 avancen i es preveu que dins del mes d’abril tinga lloc una de les operacions més complexes d’aquesta, com és la instal·lació de les bigues dels viaductes que travessen el Port de Querol. D’aquesta manera, aquest matí l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha mantingut una reunió amb tècnics d’aquesta infraestructura, en la qual s’ha informat que a principis del mes d’abril s’iniciarà esta operació i les afeccions que pot tindre en el trànsit.

Així, el 25 de març hi haurà una reunió amb la direcció de l’obra i responsables del Ministeri de Foment, en la qual es concretarà el calendari d’actuació d’aquesta fase de les obres. Està previst que aquestos treballs duren entre 5 i 6 mesos. A més, durant les pròximes setmanes es muntarà el llança-bigues en la part baixa del Port de Querol. Aquesta és una gran infraestructura que permet col·locar les grans bigues de formigó que componen els viaductes de la nova carretera N-232.

Rhamsés ha destacat que “la instal·lació de les bigues dels viaductes serà una fita important de l’obra i el que volem, tant des de l’ajuntament com dels responsables de Foment i de l’obra, és que la instal·lació es puga realitzar de la forma més àgil i, a la vegada, puga tindre la menor afecció al trànsit”. L’edil ha explicat que “aquestos treballs està previst que duren entre 5 i 6 mesos i els talls seran en dies puntuals durant uns minuts”. Rhamsés ha comentat que “el 25 de març ens tornarem a reunir amb tècnics i responsables de l’obra per a concretar el calendari d’aquesta fase, així com l’afecció dels talls en el trànsit per afectar mínimament al desplaçament per l’N-232 i n’informarem puntualment als veïns, veïnes i empreses de transport”. Finalment, ha volgut “agrair la coordinació  col·laboració que tenim per a continuar amb aquesta obra que millorarà la comunicació amb Morella i la comarca dels Ports”.

Cal recordar que aquesta obra es va iniciar al mes de juny de l’any 2017 i ja s’han realitzat diferents infraestructures entre les quals destaca el túnel. La calada d’aquest va tindre lloc durant el maig de l’any 2019 com un pas molt important d’aquesta carretera. Així, aquest projecte de millora de l’N-232 compta amb una inversió de 42.384.566,57 euros, dels quals 2.156.176,04 euros estan destinats a les actuacions de protecció ambiental d’aquest projecte.