Avancen les obres arqueològiques del Parador de Morella

859
Obres Parador de Morella
Obres Parador de Morella
PUBLICITAT

Nota de premsa Ajuntament de Morella

  • És una inversió de més d’1,4 milions d’euros prèvia a la pròpia construcció del Parador en els convents de Sant Francesc i Les Agustines
  • Aquestes obres, junt a les de rehabilitació de les torres de Sant Francesc i la Pardala, obligaran a traslladar l’entrada al Castell de Morella a la Plaça de Bous a finals d’any

L’Alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés i el regidor de serveis urbans, Joan Carles Marcobal, junt al Director del Castell i Museus de Morella, Carlos Sangüesa, y responsables de l’empresa constructora TRYCSA han visitat avui les obres arqueològiques del projecte del Parador de Morella, al Convent de Sant Francesc i les Agustines. Els treballs d’arqueologia van a un excel·lent ritme i són les actuacions preceptives que precedeixen a la construcció del propi Parador.

Els treballs que s’estan fent actualment consisteixen en l’alçament arqueològic de tota la superfície que ocuparà el futur Parador i que correspon a l’espai que ocupaven els antics convents de Sant Francesc i les Agustines. Les obres començaven aquest estiu i es desenvolupen a bon ritme, tal i com es pot comprovar amb el canvi d’aspecte que estan adquirint les immediacions de l’entrada del Castell de Morella i l’entorn de Sant Francesc.

Cal remarcar que aquestes obres coincideixen amb les de restauració de les torres de Sant Francesc i de la Pardala, per la qual cosa es veu afectada tota la zona de l’actual entrada al Castell, altament visitat pels turistes que arriben a Morella. Per tal de facilitar l’entrada de visitants al monument a partir de novembre, l’Ajuntament de Morella ja està treballant per habilitar una entrada provisional per la Plaça de Bous, durant el temps que es prolonguen ambdues obres. Fins eixe moment, cal recordar, que es pot continuar visitant el monument pel seu accés habitual pel convent de Sant Francesc.

Totes dos actuacions suposen, a més a més d’una important oferta de treball per a la comarca, la recuperació i posada en valor del patrimoni monumental de la ciutat. Per una banda, la recuperació de les dos torres al Castell –Sant Francesc i la Pardala- que es trobaven en molt mal estat i, per altra, la construcció del Parador, una obra molt desitjada i esperada per al rellançament del principal motor econòmic de Morella com és el turisme.

L’Alcalde de Morella, després de la visita, ha destacat “és una obra complexa pel lloc on es desenvolupa i hem constat el bon ritme que porten els treballs. Per a la nostra ciutat és un projecte estratègic el Parador i treballem colze a colze amb el govern central per a que puga ser una realitat i avancen tots els treballs”.

Cal recordar que en les passades setmanes, en motiu d’un encontre amb el Secretari d’Estat de turisme en Peníscola amb els distints turístics intel·ligents de la província, entre els que es troba Morella, l’edil morellà va traslladar la importància d’este projecte per al municipi i el Secretari d’Estat, Fernando Valdés, es va comprometre en la seua execució així com una futura visita als treball que s’estan realitzant.