Avancen les millores de les infraestructures de la Fàbrica Giner de Morella

448
PUBLICITAT

L’actuació renova les instal·lacions de sanejament, la depuradora i distribució d’aigua de tot el complex


També es rehabilita la zona dels porxes de la Fàbrica Giner i l’enllumenat públic per complet

Les obres de millora de les infraestructures de la Fàbrica Giner i el Mas de Collet avancen i ja han començat els treballs per a canviar les xarxes de sanejament i distribució d’aigua en tot el complex, així com la instal·lació de la nova depuradora. D’aquesta manera, també es treballa en la rehabilitació de la zona dels porxes i la renovació de l’enllumenat públic del complex. A més, ha finalitzat l’enderrocament de la Nau de les treballadores solteres que presentava molts problemes estructurals. Este projecte s’emmarca dins del pla de millora que realitza Turisme Comunitat Valenciana com a entitat propietària d’este patrimoni únic en tota la comunitat i on es troba el CdT+i.


L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que «estes actuacions són molt necessàries, després de l’abandonament que van tindre fa anys, amb l’objectiu de recuperar aquest complex patrimonial de Morella i que tinga cada dia més activitat». L’edil ha explicat que «actualment podem veure com avancen les obres amb les séquies per a canviar les diferents canalitzacions i conduccions soterrades, així com els treballs de rehabilitació dels porxes i la instal·lació de la nova depuradora». També el Director General de Turisme, Herick Campos, va explicar que «seguim invertint en aquest complex per la recuperació patrimonial d’aquesta antiga fàbrica, així com per tindre unes instal·lacions adequades a l’activitat del CdT+i Morella-Els Ports ubicat en aquest».


Cal explicar que totes aquestes infraestructures presentaven greus deficiències a causa de l’abandonament que va patir durant molts anys. L’actuació ronda els 300.000 euros. Així, aquesta actuació pretén renovar i actualitzar les diferents infraestructures i comptar amb uns bons serveis i albergar activitats. Cal recordar que, actualment, la Fàbrica Giner alberga el Centre de Turisme Morella-Els Ports, junt amb Saltapins, un alberg i una casa de turisme rural entre altres serveis.