Avança l’excavació i recuperació de la Lloma Comuna de Castellfort

665
PUBLICITAT

El passat 3 d’octubre va començar una nova etapa dels treballs de recuperació del poblat fortificat de la Lloma Comuna de Castellfort. Així les coses, l’equip de treball està format per l’arqueòleg Manuel Burdeus, la restauradora i arqueòloga Anna Viciach, l’arquitecte Santiago Royo i l’arquitecte tècnic José Luis Tena.

En aquesta etapa s’està treballant principalment en la Muralla Nord-est on els treballs consisteixen en l’excavació de 20 metres lineals de la capa superficial de la cara interior de la mateixa (en el sector 2 del poblat), per a documentar la línia interior i les possibles estructures adossades en la Muralla, la qual cosa vindrien a ser les habitacions del poblat. Així mateix, després de traure les estructures a la llum, es procedirà a consolidar la Muralla recuperada perquè puga ser gaudida pels visitants.

Així mateix, es duen a terme tasques generals de manteniment en el jaciment com són l’esbrossat i la neteja de la superfície; la col·locació de les pedres caigudes dels murs; i pintar amb un vernís especial amb major protecció enfront de les inclemències del temps els panells indicatius.

De moment, la troballa principal d’aquesta etapa ha sigut la porta d’entrada al poblat en la zona est. Una trobada important, ja que els poblats d’aquesta època no solen conservar les entrades.

Cal indicar que els treballs, amb un pressupost d’intervenció de 39.986,02 euros subvencionat per la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Castellfort, finalitzaran el 30 de novembre.

– La Lloma Comuna

Aquest jaciment es localitza entre els 1.200 i els 1.300 metres d’altitud en el paratge de les Llomes del Folch. Es tracta d’un poblat fortificat amb una extensió de 6.000 metres quadrats, que compta amb construccions i restes que van des del Ferro Antic a època ibèrica com són: les muralles defensives, la torre sud i l’espai de l’hàbitat en el qual es troba el graner.