Avança la rehabilitació del Colomer-Zurita de Morella

570
PUBLICITAT
  • Ja han finalitzat els treballs de retirada de l’antiga coberta del claustre interior i continuen les demolicions i nova distribució.
  • La primera planta albergarà la nova escola de música de Morella

L’alcalde, Rhamsés Ripollés; el regidor de serveis urbans, Joan Carles Marcobal; i els responsables tècnics del projecte i empresas han visitat les obres de rehabilitació del edifici Colomer-Zurita, antic institut de Morella. Després de varies setmanes de treball continuen a bon ritme, en les que ja s’ha produït un del moments més destacats amb la retirada de la antiga coberta del claustre interior. Es tractava d’una estructura que presentava molts de problemes de manteniment i conservació que serà renovada completament amb un nou disseny.

En esta primera fase s’està actuant en la part posterior de l’edifici o el segon claustre com és conegut popularment. Es tracta de la zona on anirà ubicada l’Escola de Música i que estarà enllestida per a finals d’any, a l’espera de ser equipada. Fins al moment, s’han reforçat i formigonat els forjats de la segona planta i en la primera, on s’ubicarà la pròpia Escola de Música, s’ha procedit a fer les demolicions de barandats i reforçar la planta per tal de crear l’ampla sala que servirà per als assajos de l’Associació Musical ‘Mestre Candel’.

Cal destacar que a més de la retirada de la coberta, en el claustre, també s’ha buidat l’aljub que hi ha sota per comprovar les cimentacions, les quals presenten un bon estat com s’ha pogut comprovar per part de l’empresa constructora i la direcció tècnica que continuen col·laborant estretament en benefici del bon ritme i funcionament de l’obra.

En els propers mesos també està previst traure a licitació, amb una inversió que rondarà els 750.000€, la rehabilitació de la primera planta del claustre exterior que albergarà la nova biblioteca i altres espais educatius i culturals. Esta, per tant, es sumarà a l’actual obra que supera els 800.000€ de pressupost amb ajuda del 1,5% cultural del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

En la visita, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que ‘’il·lusiona molt veure l’avanç de les obres perquè este edifici significa molt per a tots i totes i sobre tot volem fer possible el seu renaixement amb activitat i serveis per als nostres veïns’’ a més, ha volgut ‘’agrair el treball que estan fent tots els professionals en la seua execució, la coordinació i col·laboració en uns moments complexos per l’augment de costos i proveïments. S’està fent un gran treball i recuperem un patrimoni molt important del municipi’’.