Avança a bon ritme la construcció d’un nou dipòsit en Ares

598
Treballs de construcció del nou dipòsit d'aigua en Ares
Treballs de construcció del nou dipòsit d'aigua en Ares
PUBLICITAT

– Els treballs pretenen evitar la falta d’aigua durant l’estiu

Uns mòduls prefabricats de formigó armat, amb una altura de 3,70 metres, comencen a donar forma al nou dipòsit d’Ares del Maestrat. Amb 300.000 euros de pressupost sufragats íntegrament per la Diputació de Castelló, les obres duplicaran la capacitat d’emmagatzematge d’aigua potable del municipi. La instal·lació, prioritària per al consistori d’Ares del Maestrat, podrà albergar 2.000 m3 d’aigua, que se sumaran als del dipòsit actual. Cal recordar que la població ha necessitat els últims estius cubes d’aigua a causa dels períodes de sequera del naixement Sol de la Costa i l’augment de la demanda durant els mesos estivals.

El nou dipòsit se situa al costat del ja existent, en el barranc dels Molins, encara que en una cota lleugerament superior. Així es garanteix que l’aigua, per la força de la gravetat, arribe sempre al dipòsit antic. Des d’aquest, aprofitant l’actual grup de bombeig, ascendirà fins a la població. Amb aquesta mesura, per tant, s’aprofita la xarxa elèctrica, l’equip de bombeig i la xarxa d’impulsió existent en el dipòsit Molins. L’empresa Construares està duent a terme els treballs que dirigeix ATG Enginyers, firma que també ha realitzat el projecte.

La xarxa d’aigua potable

El municipi d’Ares del Maestrat es proveeix del naixement Sol de la Costa, que a través d’una conducció, descarrega al dipòsit del barranc dels Molins. Des d’allí, mitjançant una bomba submergible, s’envia l’aigua a un segon dipòsit de 275 m3 que se situa en el casc urbà. Posteriorment, l’aigua potable s’injecta en la xarxa de distribució.
El cabal del naixement, no obstant, és molt irregular i variable segons l’època de l’any, fins i tot arriba a secar-se per complet durant els mesos estivals en temporades de falta de pluges. Fet que ha provocat freqüents talls de subministrament els últims estius. I és que, justament en aquestes dates, l’increment de població implica també un augment de la demanda.

Treballs de construcció del nou dipòsit d'aigua en Ares
Treballs de construcció del nou dipòsit d’aigua en Ares

Una obra prioritària

L’ampliació de la capacitat del dipòsit Molins és una prioritat per a l’Ajuntament d’Ares del Maestrat ja que en 4 dels últims 5 anys la localitat ha necessitat cubes durant els mesos d’estiu i principi de la tardor.

El motiu dels talls de subministrament és la insuficient capacitat d’emmagatzematge amb la que compta el municipi (2.275 m3 en total, si se sumen la de l’antic dipòsit i el dipòsit més menut del casc urbà). Aquesta capacitat no arriba a cobrir els consums en la xarxa de distribució quan el naixement natural està sec.

La intenció és que ja es puga omplir amb les pluges primaverals i, d’aquesta manera, emmagatzemar aigua suficient per a l’estiu.