Avança a bon ritme la Comunitat Energètica de Vilafranca

711
PUBLICITAT

El dimecres a la vesprada, la Casa Social de Vilafranca va acollir una xarrada, impartida per Víctor González de Sapiens, sobre la nova Comunitat Energètica que vol començar el municipi. D’aquesta manera, González va explicar als presents, entre altres, els passos a seguir per a unir-se i les modalitats en les quals es pot fer (com a soci o com a soci-energia), diferents detalls sobre costos i com es crearà.

“Les dues primeres instal·lacions d’autoconsum de Vilafranca, que seran de propietat municipal, s’instal·laran a la Casa de la Música, on serà de 34,42kWp, i en l’Edifici Polivalent amb 61,56 kWp” afirma el responsable de Sapiens. Aquestes instal·lacions serviran, en part per a proporcionar energia als socis-energia de la Comunitat i en part per a proveir a diferents espais municipals.

“Durant la jornada es van realitzar diferents preguntes als presents per a conéixer la seua opinió sobre la manera de repartir l’energia, sobre la base de què fer el repartiment o quines serien les seues quotes òptimes a pagar segons els tipus d’associació” afig Víctor González.

Ara, després de la primera reunió realitzada, continuaran els passos a seguir per a donar forma a la Comunitat Energètica. Així, el dijous 24 de març hi haurà una assemblea ciutadana a la Casa Social a les 18.30h per a triar a les persones que formaran la Junta Directiva i el dimecres 30 de març, també a la Casa Social a les 18.30h, se signarà la documentació pertinent per a fer realitat i constituir la primera Comunitat Energètica de Vilafranca.