AVA-ASAJA inicia una campanya formativa per al sector agrari a la província de Castelló

620
Activitat agrària
PUBLICITAT

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) posa en marxa una campanya formativa i informativa a la província de Castelló dirigida a les persones vinculades al sector agrari. Amb la col·laboració de la Diputació de Castelló, l’organització agrària inicia dijous que ve un ampli calendari de cursos, sobre alguns dels principals temes de l’actualitat agrària, que tindran lloc en diferents poblacions amb implantació de delegacions locals i associats de AVA-ASAJA.

L’objecte dels cursos no és només millorar els coneixements i la capacitació professional de les persones assistents, sinó també complir la normativa vigent en matèries com l’ús de productes fitosanitaris i les bones pràctiques d’higiene de la producció primària. Respecte a aquest últim assumpte, AVA-ASAJA organitzarà jornades a La Vilavella (23 de setembre), Benicarló (29 de setembre), Vila-real (13 d’octubre) i Castelló (27 d’octubre). Per part seua, Cabanes acollirà el 18 d’octubre un curs per a l’obtenció del carnet d’usuari professional de productes fitosanitaris amb nivell qualificat, és a dir, que permet realitzar tractaments tant en les pròpies parcel·les com a tercers.

Les novetats de la Política Agrícola Comuna (PAC) seran la qüestió a tractar en una jornada de Nules (28 d’octubre), mentre que a aquest tema també se li afegirà la Ramaderia en xarxa durant un acte formatiu a Morella (27 de setembre). Una reunió a Vinaròs analitzarà les ajudes a l’agricultura ecològica (20 d’octubre) i una altra en la Vall d’Uixò (3 de novembre) detallarà les successions i donacions en el sector agrari.

Finalment, la campanya formativa de AVA-ASAJA preveu incloure una visita al centre d’experimentació agrària i de transferència tecnològica Finca Sinyent, situada en el terme valencià de Polinyà del Xúquer, a fi de mostrar sobre el terreny les instal·lacions i els assajos que l’associació està duent a terme en multitud de cultius mediterranis.