Atzeneta viurà aquest cap de setmana el Sant Antoni

147
Cartell Sant Antoni Atzeneta
Cartell de la festa de Sant Antoni a Atzeneta

La benedicció d’animals, la posterior ‘Matxà’ i el repartiment de pastissos seran el dissabte els actes més destacats a Atzeneta del Maestrat. I és que aquest cap de setmana se celebra la festa en honor a Sant Antoni, patró dels animals. Els veïns de la Plaça Major organitzen enguany els actes.

La recollida d’argilagues, el dissabte a partir de les 10h, donarà inici a les activitats. Acte seguit, a les 11h, tindrà lloc l’arrossegada d’un pi amb cavalls.

Ja per la nit, a les 21h el pàrroc local durà a terme la benedicció dels animals. I després, arrancarà la processó, amb la participació de matxos i cavalls. En acabar el recorregut, es repartiran els tradicionals pastissos. A més, hi haurà vi, cacaus i tramussos per a tots.

L’endemà, se celebrarà la missa en honor a Sant Antoni. I estan previstes les tradicionals cucanyes i carreres per als més menuts. Els jocs per als majors seran per la vesprada. No faltarà la ‘trencà d’olles’. La rifa de la baconeta rematarà els actes d’un intens cap de setmana.