Atzeneta tindrà centre de dia amb 10 anys de retard

800
Atzeneta tindrà centre de dia amb 10 anys de retard
Atzeneta tindrà centre de dia amb 10 anys de retard
PUBLICITAT

Atzenta del Maestrat disposarà d’un centre de dia que atendrà a 30 persones dependents o amb necessitats d’atenció. La Generalitat Valenciana ha licitat el contracte de gestió de les instal•lacions per més d’1,5 milions d’euros, corresponents a la prestació del servei des d’enguany fins a 2022. Bona part dels diners de la Generalitat es destinarà a personal, amb més d’1,2 milions d’euros. La inversió suposarà la creació de, almenys, 10 llocs de treball. Les instal•lacions ja estaven construïdes pel que únicament restava donar-los ús.

L’alcalde d’Atzeneta del Maestrat, Santiago Agustina, ha manifestat la seua satisfacció. “Des que entrem en l’equip de govern en aquesta legislatura hem insistit en la Generalitat Valenciana perquè es donés utilitat a un edifici que estava fet, amb l’equipament, tancat i amb uns elevats costos de manteniment. L’edifici comptava amb tot el material de cuina, instal•lacions… fins a perruqueria”.

L’alcalde d’Atzeneta ha apuntat que el centre de dia funcionarà 12 hores diàries, des de les 8 del matí a les 8 de la vesprada. Podran beneficiar-se dels seus serveis els veïns del municipi i de municipis propers, d’un entorn de 15 quilòmetres. El centre també comptarà amb transport per als usuaris.

“Amb el centre de dia aconseguim un doble objectiu, el d’atendre als nostres majors i crear llocs de treball per a gent jove que puga viure en el poble”.

En l’actualitat part de les instal•lacions ja alberguen la unitat de respir. L’alcalde ha apuntat que s’estan mantenint converses perquè l’edifici puga incloure tots dos serveis, ja que disposa del suficient espai. Alguns dels usuaris de la unitat de respir passaran al centre de dia. Santiago Agustina ha agraït la implicació del president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta, Mónica Oltra, als qui el propi alcalde i la regidora de Benestar Social, Consuelo Bertrán, van exposar la necessitat de comptar amb el servei.