Atzeneta obre les portes de la XV Fira Tradicional de la Puríssima

573
PUBLICITAT

La cita anual reuneix a veïns i visitants de tota la província en la seva mostra agrícola, comercial i cultural

Atzeneta del Maestrat obre les portes de la XV edició del seu Fira Tradicional. Com cada any, el 8 de novembre el municipi desperta a les 6: 30h amb la típica ‘despertà’ i el rosari de l’Aurora. Els auroros recorren el municipi parant en llocs assenyalats per cantar el rosari i cridar els veïns al dia de festa.

A les set en punt del matí se celebra la també tradicional processó del ‘farolet’ amb una xocolatada per a tots els assistents. Més tard, a les 10: 30h, es pot visitar una gran mostra d’objectes antics al carrer Xodos. Des eines de conreu fins a objectes quotidians amb més de 100 anys d’història. Alhora, a la plaça de l’Església, els més petits poden gaudir d’un taller de pintacares i globoflexia.

A les 11 del matí s’inaugura l’exposició de fotografia titulada “Visions d’Itàlia”, organitzada per l’AF Sarthou Carreres, a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament. També podran contemplar dibuixos de les usuàries de la Unitat de Respir de
Atzeneta.

A continuació, a les 11: 30h, tots els assistents a la Fira Tradicional d’Atzeneta podran degustar el clàssic ‘Tombet’ típic d’aquesta zona de la província de Castelló, que patrocina l’Associació ‘Corder del Maestrat’. Després del tast, s’inaugurarà el gruix de la Fira Tradicional, l’exposició de bestiar amb l’actuació de la rondalla “El Soroll del Maestrat”. La fira romandrà oberta al públic fins a les 20: 00h, hora en què es procedirà a la clausura oficial.